Ο Μέσι έφτασε τα 50 χατ-τρικ και συνεχίζει

Στα 31 του χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι δεν σταματά να σκοράρει και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μάλιστα, τη βραδιά της 23ης Φεβρουαρίου, ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε όχι μόνο να σημειώσει τρία γκολ για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα που έπαιζε εναντίον της Σεβίλλης για την 25η αγωνιστική της ισπανικής Λα Λίγκα, αλλά και να κάνει ένα ακόμα ρεκόρ σημειώνοντας το 50ο χατ-τρικ της καριέρας του σε Μπαρτσελόνα και Αργεντινή. Και παρότι στον συγκεκριμένο αγώνα η Μπαρτσελόνα βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, τα τρία γκολ του Μέσι στο τέρμα της Σεβίλλης και η ασίστ του στο γκολ του Σουάρες στις καθυστερήσεις, εδραίωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας τους μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχουν πλέον σίγουρη την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Για την ιστορία, το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του Μέσι ήρθε ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Μάρτιο του 2007, ενώ μέσα σε κάτι παραπάνω από μια δεκαετία, ο Αργεντινός έχει σημειώσει οκτώ χατ-τρικ στο UEFA Champions League, 32 στην ισπανική Λα Λίγκα, τρία στο Copa del Rey, ένα στο Super Cup της Ισπανίας και άλλα έξι σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα χατ-τρικ του Μέσι αναλυτικά:

Τουρνουά Χατ-τρικ Πρώτο χατ-τρικ Πιο πρόσφατο χατ-τρικ
UEFA Τσάμπιονς Λιγκ 8 4 Απριλίου 2010
εναντίον της Άρσεναλ
18 Σεπτεμβρίου 2018 εναντίον της ΠΣΖ
Ισπανική Λα Λίγκα 32 10 Μαρτίου 2007
εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης
23 Φεβρουαρίου 2019 εναντίον της Σεβίλλης
Κόπα Ντελ Ρέι 3 6 Ιανουαρίου 2009
εναντίον της Ατλέτικο
3 Φεβρουαρίου 2016
εναντίον της Βαλένθια
Ισπανικό Σούπερ Καπ 1 21 Αυγούστου 2010
εναντίον της Σεβίλλης
21 Αυγούστου 2010 εναντίον της Σεβίλλης
Εθνική Αργεντινής 6 29 Φεβρουαρίου 2012
εναντίον της Ελβετίας
29 Μαΐου 2018
εναντίον της Αϊτής
Σύνολο 50 10 Μαρτίου 2007
εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης
23 Φεβρουαρίου 2019
εναντίον της Σεβίλλης

 

Από τα οκτώ χατ-τρικ στο Champions League, o Μέσι πέτυχε τα δύο στο στάδιο των νοκ-άουτ: το πρώτο με τα τέσσερα γκολ εναντίον της Άρσεναλ (4-1) στον δεύτερο γύρο των προημιτελικών τον Απρίλιο του 2010 και το δεύτερο, με τα πέντε γκολ που σημείωσε απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν (7-1) στον δεύτερο γύρο των 16 τον Μάρτιο του 2012.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, το σημαντικότερο από τα έξι χατ-τρικ που έχει σημειώσει ο Μέσι με τη φανέλα της Αργεντινής, ήρθε στον αγώνα με το Εκουαδόρ τον Οκτώβριο του 2017, όταν εξασφάλισε για την Αλμπισελέστε μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Και παρά τα 32 χατ-τρικ του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα στη Λα Λίγκα και τα 50 της καριέρας του, ο Αργεντινός έρχεται δεύτερος μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έχει σημειώσει 34 χατ-τρικ στο ισπανικό πρωτάθλημα και συνολικά 52 στην καριέρα του. Ωστόσο, το να ξεπεράσει το ρεκόρ του Πορτογάλου στη Λα Λίγκα, τώρα που εκείνος παίζει για τη Γιουβέντους της Σέριε Α, αποτελεί μια απόλυτα ρεαλιστική φιλοδοξία για τον άσσο των μπλαουγκράνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 52 χατ-τρικ που έχει στην καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τα επτά σημειώθηκαν στο Champions League (όλα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης) και μάλιστα τα τρία από αυτά στο στάδιο των νοκ-άουτ αγώνων.

Σε επίπεδο συλλόγων, ο Πορτογάλος έχει πετύχει, 37 χατ-τρικ με τη Ρεάλ (34 στη Λα Λίγκα, δύο στο Κόπα Ντελ Ρέι και ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένα με τη Γιουβέντους – χαρίζοντάς της την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Champions League, ενώ σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει σημειώσει έξι χατ-τρικ με τη φανέλα της Πορτογαλίας.

Loading