Ο Ισπανός Μπορμπαλάν «σφυρίζει» στον τελικό

Ο εκ Ισπανίας διαιτητής, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν ορίστηκε τελικά σήμερα (10/5) να διευθύνει την μεθαυριανή αναμέτρηση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Βοηθοί του γνωστού ρέφερι θα είναι οι επίσης Ισπανοί, Ραούλ Καμπαγιέρο Μαρτίνεθ και Χοσέ Μανουέλ Καμπαγιέρο, ενώ τους βοηθούς γραμμών συνθέτει το δίδυμο, Χεζούς Ζιλ Μανθάνο και Κάρλος ντελ Σέρο Γκράντε.

Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Νίκος Ιωσηφόγλου.

Ποιος είναι ο Μπορμπαλάν…

Μεγάλα παιχνίδια της Λα Λίγκα και του Κυπέλλου Ισπανίας έχει διευθύνει ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος ορίστηκε από την ΕΠΟ, να διευθύνει τον τελικό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι ο ισπανός ρέφερι, έχει σφυρίξει τον επαναληπτικό αγώνα του Supercup Ισπανίας το 2011 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς επίσης και του 2013 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και του 2014 μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα στις 18 Ιανουαρίου του 2010 στον φιλικό αγώνα ανάμεσα στη Φιλανδία και την Κορέα. Έχει εμπειρία από αγώνες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Προκριματικών για Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις.

Συνολικά έχει «σφυρίξει» σε 324 αγώνες του υψηλότερου επιπέδου στην Ισπανία, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους διαιτητές της χώρας.

Η απόφαση για ξένο διαιτητή στον τελικό

Η απόφαση για ορισμό ξένου διαιτητή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, ανήκει στον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, λόγω των πολλών προβλημάτων που προκάλεσαν “σφυρίγματα” των Ελλήνων διαιτητών κατά την διάρκεια μιας ταραχώδους χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι “τεταμένες” σχέσεις ανάμεσα στους δύο φιναλίστ του τελικού, σκηνικό που διαμορφώθηκε στον μεταξύ τους αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας.

Loading