Οριστική ματαίωση στην Τούμπα, στη Λίγκα το φ.α.

Οριστική ματαίωση του αγώνα μετά τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία από ένα ρολό ταμειακής, αποφάσισε ο διαιτητής Αρετόπουλος.

Στα… χαρτιά

Αυτό σημαίνει ότι πλέον ξεκινά μάχη στα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, ανάλογα με αυτά που θα αναφέρει το φ.α που συνέταξε ο Αρετόπουλος και ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ!

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος αποχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από το γήπεδο της Τούμπας.

Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Τρικάλων έκλεισε, έπειτα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων, το φύλλο αγώνα, το οποίο, πρέπει να τονίσουμε, ότι, πλέον, αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Λίγκα και δεν είναι υποχρεωμένος, ο εκάστοτε διαιτητής, να το δείχνει στις ομάδες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το φ.α. του ντέρμπι αναφέρει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δέχθηκε αντικείμενο και περιλαμβάνει τη γνωμάτευση γιατρού.

Η περίπτωση Ίβιτς

Η περίπτωση που όλοι θυμούνται είναι αυτή του Βλάνταν Ίβιτς είχε χτυπηθεί από άδειο κουτάκι μπύρας και δεν κατάφερε να συνεχίσει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ πήγε στο νοσοκομείο και ο διαιτητής Κομίνης διέκοψε οριστικά τον αγώνα, ο οποίος κατακυρώθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ τότε με τον Παναθηναϊκό να δέχεται την βαριά τιμωρία.

ΑΝ τα δεδομένα καταγραφούν με τον ίδιο τρόπο, τότε η τιμωρία του ΠΑΟΚ με μηδενισμό στο ματς, αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο και άδεια τούμπα είναι εξαιρετικά πιθανή!

Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ στην προκειμένη περίπτωση οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι με τους υπευθύνους του αγώνα, κάτι που πιθανώς να αλλάζει τα δεδομένα.

Αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 3β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

“Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού.

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και

β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες”.

Δείτε επίσης:

https://politik.gr/%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB/

https://politik.gr/sovara-epeisodia-exo-apo-tin-touba/

Loading