Μουντιάλ: Καταιγιστική η Ρωσία, «διέλυσε» τη Σαουδική Αραβία

Η διοργανώτρια του Μουντιάλ, Ρωσία, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στη Μόσχα και «ισοπέδωσε» τη Σαουδική Αραβία με 5-0, μετά από ένα πραγματικό πάρτι στο «Λουζνίκι».

Τι κι αν ο Ντζαγκόεφ αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο, η Ρωσία ήταν καταιγιστική και χωρίς αυτόν, «φιλοδωρώντας» με πέντε τέρματα την ομάδα της Αραβίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 27χρονος Ντένις Τσερίσεφ, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Το σκορ για τους «γηπεδούχους» άνοιξε ο Γκαζίνσκι με κεφαλιά στο 12ο λεπτό του αγώνα, ενώ ο Τσερίσεφ ανέλαβε δράση στην συνέχεια, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0, στο 43ο λεπτό. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Εμφανώς στα «χαμένα» οι Σαουδάραβες και χωρίς να απειλούν ούτε στο παραμικρό την Ρωσία, συμβιβάστηκαν με την ιδέα της ήττας. Ο Σμόλοφ έδωσε την θέση του στον Ντζιούμπα στο 70 λεπτό του αγώνα και ο νεοεισελθών ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς «έγραψε» το 3-0 με κεφαλιά.

Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελείωνε έτσι, όμως οι διοργανωτές κράτησαν τα καλύτερα για το τέλος. Με δυο φοβερά γκολ, ένα του Τσερίσεφ στο 91′ και ένα του Γκολόβιν στο 94′, με απευθείας χτύπημα φάουλ, η Ρωσία έκανε το 5-0 και πήρε μια πολύ άνετη νίκη, με πειστική εμφάνιση μπροστά στους φιλάθλους της.

Οι συνθέσεις:

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζομπνίν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Σαμέντοφ (64′ Κουζιάεφ), Τζαγκόεφ (24′ Τσερίσεφ), Σμολόφ (70′ Τζιούμπα)

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ-Μαγιούφ, Αλ-Μπρεΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουσαουί, Αλ-Σαρανί, Οταΐφ (64′ Φαχάντ), Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Φαράζ, Αλ-Τζασάμ, Αλ-Σερί (73′ Χατάν), Αλ-Σαλάουι (84′ Ασίρι)

Πηγή: Arenafm.gr

Loading