Λ. Πετρούνιας: «Πήγα μόνο για να διεκδικήσω τη νίκη»

Ελληνικό έδαφος πάτησε από σήμερα γύρω στις 9.30 το βράδυ ο Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος επέστρεψε από την Ντόχα έχοντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του μετά την εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο άθλημα των κρίκων κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Στις πρώτες του δηλώσεις μάλιστα, ο Έλληνας αθλητής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναφέρθηκε στην επιτυχία του τονίζοντας ότι μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, έπαιξαν οι ελληνικές σημαίες που είδε μπαίνοντας στο στάδιο.

«Θεωρούσα πολύ κρίμα, ενώ πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου να χάσω μια τέτοια συμμετοχή. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και στους Έλληνες να συνεχίσουμε αυτό το σερί που ξεκίνησε το 2015. Γνωρίζοντας ότι θα μπω στο χειρουργείο για τον ώμο μου, είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια και μετά να κάνω την εισαγωγή» υπογράμμισε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Και πρόσθεσε πως «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Δεν είχα κάτι να χάσω. Πήγα στη Ντόχα μόνο και μόνο για να διεκδικήσω τη νίκη. Δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα, καμιά προετοιμασία γι’ αυτόν τον αγώνα. Είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί και ήταν μεγάλο στοίχημα για μένα».

Όσο για το μεγαλύτερο κίνητρο που είχε ώστε να φτάσει στη μεγάλη διάκριση; Τόνισε πως «έφτασα στη διοργάνωση χωρίς καμία πίεση από όσους ανθρώπους με στηρίζουνε, κάτι που με αποσυμπίεσε. Έφτασα στον αγώνα και είδα μερικές ελληνικές σημαίες. Όταν βγήκα ξανά είδα πάνω από χίλιους Έλληνες. Ο προπονητής του με αγκάλιασε με συγκίνηση και μου είπε: «κάντο γι’ αυτούς».

Loading