«Κλείδωσαν» 3η και 4η θέση, Προμηθέας και ΠΑΟΚ, υποβιβάζεται ο Πανιώνιος

Υποβιβάζεται στην Α2 ο Πανιώνιος, μετά την οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τη νίκη του εξασφάλισε την 4η θέση της κανονικής περιόδου, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Προμηθέας Πατρών μετά την επικράτησή του επί του Λαυρίου.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε το χατήρι του Πανιωνίου, που παλεύει για την παραμονή, επικράτησε με 81-67 στη Νέα Σμύρνη, και μετά τη νίκη του Προμηθέα εξασφάλισε την 4η θέση της κανονικής περιόδου (υπερέχει στην ισοβαθμία της ΑΕΚ).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε πρώτο σκόρερ τον Θοδωρή Ζάρα με 16 πόντους, 13 πρόσθεσε ο Μαργαρίτης, ενώ σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ έκαναν οι Τζόουνς (6) και Χαραλαμπόπουλος (5).

Οι «κυανέρυθροι» πήραν 25 πόντους από τον Μαρκίθ Κάμινγκς, αλλά πλέον, με 32 βαθμούς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση: θα τα «παίξουν» όλα για την παραμονή στην τελευταία αγωνιστική, κόντρα στο Ρέθυμνο, στην Κρήτη, ελπίζοντας στο θαύμα, μια ήττα δηλαδή του Κοροίβου από τα Τρίκαλα που έχουν ήδη υποβιβαστεί στην Α2.

Κορυφαίος ο Μπράουν

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε συμπόνια στον ΓΣΛ Φάρο που πάλευε για την παραμονή με το τζάμπολ, πέρασε νικηφόρα, 95-83, από τη Λάρισα, έστω κι αν έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο.

Σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιωνίου από τον ΠΑΟΚ, πάντως ο ΓΣΛ Φάρος «κλείδωσε» μαθηματικά την παραμονή, έχοντας ρεκόρ 8 νίκες – 17 ήττες, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Πειραιά παρατάχτηκε με πολλές απουσίες, καθώς ο Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Γιώργο Πρίντεζη, Νίκολα Μιλουτίνοβ, ενώ εκτός για να ξεκουραστεί έμεινε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Μπόμπι Μπράουν με 19 πόντους.

Ο αντικαταστάτης του Κιμ Τιλί στην Α1 (σ.σ ο Γάλλος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), Κάιλ Ουίλτζερ, σημείωσε 13 πόντους, όσους είχε και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Σπανούλης.

Για πρώτη φορά στη δωδεκάδα της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού δηλώθηκε ο 17χρονος Ανδρέας Τσουμάνης, ο οποίος στο τέλος πήρε 1:10 χρόνο συμμετοχής. Από τους Θεσσαλούς ο… συνήθης ύποπτος Στιβ Μπαρτ πέτυχε 22 πόντους.

Τρίτος ο Προμηθέας

«Κλείδωσε» την 3η θέση ο Προμηθέας, επικρατώντας με 95-86 του Λαυρίου, για την 25η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Πρώτος σκόρερ των Πατρινών αναδείχτηκε ο Κέισι Πράθερ, με 22 πόντους, που αν και έχει αφιχθεί στην Ελλάδα πριν λίγες εβδομάδες εγκλιματίστηκε άμεσα εχοντας σημαντική συνεισφορά. Ο Τόνι Μεϊερ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου με 16 πόντους, αλλά η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έμεινε εκτός τετράδας και θα παλέψει στην τελευταία αγωνιστική για την 5η θέση.

Άνετα στα Τρίκαλα ο Κολοσσός

Aνετο πέρασμα από τα Τρίκαλα πραγματοποίησε ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος συνεχίζει να «κυνηγά» μία θέση στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών. Οι «θαλασσί» επικράτησαν με 86-59 των καταδικασμένων με υποβιβασμό, Τρικάλων, για την 25η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 10-15 το ρεκόρ τους.

Η Κύμη υπερασπίστηκε την έδρα της, απέναντι στον μαχητικότατο Κόροιβο Αμαλιάδας, που άγγιξε την ανατροπή και έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους πριν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επικράτησε με 62-60, για την 25η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην 18η ήττα τους, με την οποία παρέμειναν ισόβαθμοι στην προτελευταία θέση με Πανιώνιο (σ.σ. ο Κόροιβος θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα στην παραμονή, καθώς τελευταία αγωνιστική παίζει εντός έδρας με τα υποβιβασμένα Τρίκαλα).

Δεύτερη διαδοχική νίκη και δέκατη στο σύνολο για τον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς που μέχρι τώρα πάλευαν για την παραμονή τους να κάνουν όνειρα για οκτάδα και πλέι οφ.

Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 70-52 του Ρεθύμνου, για την 25η αγωνιστική, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν έδαφος στην κούρσα τους για πλέι οφ.

Loading