“Κεραυνοί” Βαλέριου Λεωνίδη εναντίον του Πύρρου Δήμα

Μία φωτογραφία του Πύρρου Δήμα με τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή της Άρσης Βαρών, Χρήστο Κωνσταντινίδη, ήταν αρκετή για να προκαλέσει τον Βαλέριο Λεωνίδη ώστε να εξαπολύσει κεραυνούς εναντίον του πρώην συναθλητή του στην εθνική ομάδα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι προ εικοσαετίας ο νέος προπονητής, είχε κατηγορήσει την ελληνική dream team της άρσης βαρών πως έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες τις οποίες χορηγούσε ο τότε προπονητής, Χρήστος Ιακώβου δίνοντας αφορμή σε μια από τις μεγαλύτερες αναταράξεις που γνώρισε ο ελληνικός αθλητισμός, μετά την υπόθεση Κεντέρη – Θάνου.

“Ψιλά γράμματα η αξιοπρέπεια για σένα Πύρρο”

Στο πλαίσιο αυτό, η επίμαχη φωτογραφία δεν πέρασε ασχολίαστη από τον Βαλέριο Λεωνίδη, ο οποίος τόνισε: «Στη ζωή μου ποτέ δεν άφησα να περνούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, καταγγελίες εις βάρος συναθλητών μου και του αθλήματός μου. Ποτέ μου δεν διέγραφα από την μνήμη μου ανθρώπους που προσπάθησαν να αφαιρέσουν την αξία μου και τους αγώνες των συναθλητών μου. Η σημερινή φωτογραφία του Πύρρου Δήμα με τον πριν από λίγα χρόνια κατήγορό του, Κωνσταντινίδη Χρήστο, δείχνει ότι για τον Πύρρο η αξία και η αξιοπρέπεια είναι ψιλά γράμματα. Λυπάμαι!»

Loading