Κατερίνα Πιτσιάβα: «Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου»

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες έχουν ολοκληρωθεί και η ελληνική πάλη πανηγύρισε εννέα μετάλλια, εκ των οποίων δύο χρυσά.

Δείγμα της εξαιρετικής πορείας των αθλητών της πάλης, είναι ότι η οργανωτική επιτροπή επέλεξε την Κατερίνα Πιτσιάβα ως σημαιοφόρο στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τόνισε ότι ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα της, επισημαίνοντας ότι η στιγμή που μπήκε στο γήπεδο με την σημαία ήταν απλά απερίγραπτη!

Παράλληλα, η Πιτσιάβα αποκάλυψε ότι στο άκουσμα της είδησης αγχώθηκε, καθώς της γνωστοποιήθηκε πριν τον κρίσιμο αγώνα για το χρυσό μετάλλιο.

    Η συνέντευξη της Κατερίνας Πιτσιάβα στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

-Κατερίνα, Η ΕΟΕ σου έκανε την τιμή να είσαι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Παράκτιων Αγώνων. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου;

«Αρχικά με άγχωσε λίγο η είδηση ότι θα είμαι σημαιοφόρος διότι ακομη δεν είχε γίνει ο τελικός μου και έπρεπε να νικήσω… Ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν μια χαρα και έτσι είχα την τιμή να γίνω σημαιοφόρος της εθνικής αποστολής στην τελετή λήξης των αγώνων. Θεωρώ ότι είναι κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου. Αυτό που δεν θα ξεχάσω, είναι όταν μπήκα πρώτη στο στάδιο με τη σημαία μας και το κοινό μας χειροκροτούσε. Είναι απερίγραπτη στιγμή.

-Στους Παράκτιους Αγώνες η ελληνική πάλη τα πήγε περίφημα. Αποδεικνύει ότι η πάλη στην άμμο μας ταιριάζει;

«Ναι πράγματι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και η πάλη στην άμμο είναι ένα αγώνισμα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του λαού μας. Είναι πολύ πιο απλή σε κανονισμούς χωρίς ειδικές απαιτήσεις στην προπονηση. Απλά χρειάζεται οι αθλητές που παίρνουν μέρος να είναι εξοικειωμένοι με τις καιρικές συνθήκες».

-Είσαι χαρούμενη από το μετάλλιο; Ηταν μέσα στους στόχους σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το μετάλλιο…. Εννοείται πως ήταν ένας από του εφετινούς στόχους μου. Είναι πολύ σημαντικό όταν καταφέρνεις και υλοποιείς τους στόχους σου».

-Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Επόμενος στόχος αυτό το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ. Και τον Οκτώβριο μια καινούρια πρωτοβουλία της διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι η διοργάνωση του πρώτου παγκοσμίου πρωταθλήματος παράκτιων αγωνισμάτων στην Ντόχα του Κατάρ. Είναι κάτι που με αφορά και το περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading