Κάλεσμα Γιαννιώτη για τους Παράκτιους Μεσογειακούς

Είναι ένας αθλητής-θρύλος στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, έχοντας αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και ασχολούμενος με την προπονητική ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης το 2016 στο Ριο ντε Τζανέιρο, θυμάται πάντοτε με νοσταλγία τις συμμετοχές του στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Τότε βεβαίως κολυμπούσε στην πισίνα, καθότι δεν είχε μετακομίσει ακόμη στην ανοικτή θάλασσα: «Το 2001 είχαμε μια καταπληκτική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4Χ200 μέτρα μαζί με τον Δημήτρη Μαγγανα, τον Νίκο Ξυλούρη και τον Ακη Οικονόμου. Πετύχαμε επίδοση 7:23.33, διαλύσαμε το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 7:30.56 αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι νικήσαμε τους Ιταλούς που διέθεταν μια μεγάλη ομάδα. Αυτή η διοργάνωση ήταν πολύ σημαδιακή στην καριέρα μου»

Και συνεχίζει ο Γιαννιώτης: «Το 2005 στην Αλμερία κατέκτησα τρία μετάλλια: ασημένιο στα 400μ. ελεύθερο, ασημένιο στα 1.500μ. και χάλκινο στα 800μ. Η αλήθεια είναι ότι μια χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι οι αθλητές αντιμετωπίζαμε… πιο χαλαρά τους Μεσογειακούς Αγώνες. Όμως, είναι μια διοργάνωση που «ανάβει» τη σπίθα ειδικά στους νέους αθλητές ώστε να μπουν γερά στη διαδικασία του διεθνούς ανταγωνισμούς και να θέσουν νέους στόχους στην καριέρα τους».

Στην Πάτρα το πρόγραμμα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης περιλαμβάνει τις κούρσες στα πέντε χιλιόμετρα: «Θα το χαρακτήριζα ένα διαρκές σπριντ, από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο πιο δυνατός θα έχει τον πρώτο λόγο, διότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να ακολουθήσεις μια τακτική, ούτε μπορείς να κρατήσεις στάση αναμονής. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι καλοί 1500ρηδες θα έχουν τον πρώτο λόγο, το αντίθετο μάλιστα. Περιμένω με ανυπομονησία τις κούρσες στην Πάτρα, διότι παρατηρώντας και τις συμμετοχές διαπιστώνω ότι έρχεται μια καινούργια φουρνιά αθλητών. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τους δούμε, να τους ενισχύσουμε, να τους χειροκροτήσουμε και να απολαύσουμε τις κούρσες, που άλλωστε ταιριάζουν απολύτως στο πνεύμα της διοργάνωσης».

Και καταλήγει ο 39χρονος θρύλος της παγκόσμιας κολύμβησης:: «Καλώ και εγώ από την πλευρά μου τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, τόσο το άθλημα μου, όσο και τα υπόλοιπα. Η Ελλάδα φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα λάμψει το «μέλλον» των χωρών της Μεσογείου. Η Πάτρα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί και τώρα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading