Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Εστορίλ (vd)

Ένα 24ωρο μετά τη μεγάλη επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη στο Ραμπάτ, όπου κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, ήρθε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Εστορίλ να στεφθεί για τρίτη φορά τροπαιούχος, μετά τη Στοκχόλμη και τη Μασσαλία. Ταυτόχρονα, μέσω των δύο σπουδαίων αθλητών του, το ελληνικό τένις κατάφερε μέσα στο Σαββατοκύριακο να πετύχει ένα μοναδικό νταμπλ στην ιστορία του!

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε στον τελικό τον Ουρουγουανό (γεννημένο στην Αργεντινή) Πάμπλο Κουέβας με 2-0 σετ και κατέκτησε τον πρώτο του τίλο σε τουρνουά που διεξάγεται σε χωμάτινη επιφάνεια!

Ο Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3 στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ επικράτησε με 7-6, καθώς χρειάστηκε να οδηγηθούμε στο τάι μπρέικ, το οποίο και κέρδισε με 7-4.

Για την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου σε ανοιχτό γήπεδο, ο 20χρονος θα ανταμειφθεί με 250 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και με 90.390 ευρώ…

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω χρόνο για πανηγυρισμούς»

Όσο κρατήσουν σήμερα οι πανηγυρισμοί του Στέφανου Τσιτσιπά για τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, που κατέκτησε στο Εστορίλ. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας θα ετοιμάσει αμέσως τις βαλίτσες του για τη Μαδρίτη, όπου την Τρίτη (7/5) θα ριχτεί στην μάχη του εκεί φημισμένου τουρνουά.

«Άκουγα από μικρός ότι το Εστορίλ είναι το καλύτερο χωμάτινο 250άρι και τώρα είδα ότι αυτό είναι αλήθεια. Νιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου την Πορτογαλία. Ανυπομονώ να έρθω και του χρόνου», είπε αρχικά και πρόσθεσε λίγο μετά: «Τώρα δεν έχω χρόνο για πανηγυρισμούς, γιατί υπάρχει η Μαδρίτη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον αντίπαλό του, Πάμπλο Κουέβας.

Loading