ΘΕΜΑ: Οι κορυφαίοι της Α’ φάσης

Το όνομα της Νέας Ζηλανδίας δε βρίσκεται μεταξύ των 16 ομάδων που συνεχίζουν να ονειρεύονται τη διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, μετά την ήττα από την Εθνική Ανδρών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Ωκεάνιους να αφήσουν το… στίγμα τους στην κορυφή αρκετών στατιστικών κατηγοριών με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης.

Πρώτο όνομα στη… μαρκίζα του μέσου όρου πόντων, αλλά και του συνόλου πόντων, αυτό του Κόρι Γουέμπστερ. Ο χαρισματικός κόμπο γκαρντ, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Κόροιβο Αμαλιάδας, κατέλαβε την κορυφή στο μέσο όρο πόντων με 25, ενώ στο σύνολο φόρτωσε τα αντίπαλα καλάθια με 75 πόντους. Στην αναμέτρηση με την Εθνική Ανδρών, μάλιστα, κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ στην Α’ φάση της διοργάνωσης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε ένα ματς (7), τα οποία τον βοήθησαν να ολοκληρώσει τον αγώνα με 31 πόντους.

Ο συμπαίκτης του Γουέμπστερ, Άιζακ Φοτού, κατέλαβε την κορυφή και αυτός σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν πρώτος σε ευστοχία στα σουτ εντός πεδιάς (73.1%), όπως και στα δίποντα (79.2%).

Ιρανική υπόθεση ήταν ο μέσος όρος των ριμπάουντ, με τον Χαμέντ Χαντάντι να έχει 14, ενώ ο ίδιος ήταν και ο παίκτης με τα περισσότερα νταμπλ νταμπλ στην Α’ φάση (3).

Η αήττητη Γαλλία (3-0) είχε την τιμητική της στο μέσο όρο τριπόντων με τον Αμά Εμπαγιέ (72.7%), ενώ ο Ρουντί Γκομπέρ ήταν ο κορυφαίος στα μπλοκ (μ.ο. 2.7).

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς του Μαυροβουνίου ήταν το πιο σταθερό χέρι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (100%), ενώ στο μέσο όρο των ασίστ ξεχώρισε ο Τζο Ινγκλς της Αυστραλίας (8.7), ισοβαθμώντας με τον Γερμανό ΝΒΑer, Ντένις Σρέντερ.

Η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να πιάσει κάποια κορυφή, αλλά είδε τον Γιώργο Πρίντεζη να ξεχωρίζει μεταξύ των κορυφαίων στα σουτ εντός πεδιάς (5ος με 59.3%) και στα τρίποντα (2ος με 70.0%), τον Γιώργο Παπαγιάννη στα μπλοκ (3ος), τον Κώστα Σλούκα στις ασίστ (7ος) και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε κλεψίματα (6ος) και νταμπλ νταμπλ (5ος). Πιο επιρρεπής στα λάθη ο Νικ Καλάθης (7ος).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός από τις κορυφές των στατιστικών κατηγοριών της Α’ φάσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος από την Team USA…

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading