Η UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές σε Champions League και Europa League

Τις αλλαγές στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της, οι οποίες θα ισχύσουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ανακοίνωσε η UEFA.

Όλες οι αλλαγές

Αρχικά, στο Champions League, έπειτα από πολλά χρόνια οι αγώνες των play offs, της φάσης των ομίλων, αλλά και των νοκ άουτ αναμετρήσεων θα αρχίζουν στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) και όχι στις 21:45, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Ωστόσο, σε κάθε αγωνιστική της φάσης των ομίλων δύο από τους αγώνες της Τρίτης και δύο από τους αγώνες της Τετάρτης θα αρχίζουν στις 19:55, με εξαίρεση τα ματς της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής, που θα διεξάγονται την ίδια ώρα.

Όσον αφορά το Europa League, από τη φάση των ομίλων μέχρι και τους «16», οι αγώνες θα διεξάγονται σε δύο ζώνες, στις 19:55 και στις 22:00, με τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον τελικό να αρχίζουν στις 22:00.

Την ίδια ώρα (22:00), θα διεξάγεται και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, αρχής γενομένης από τον φετινό, που είναι προγραμματισμένος για τις 15 Αυγούστου στο Ταλίν της Εσθονίας.

Τέταρτη αλλαγή στην παράταση, επιπλέον παίκτες στον πάγκο

Επιπλέον, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, γνωστοποίησε ότι οι ομάδες θα μπορούν στα ματς νοκ-άουτ να κάνουν και τέταρτη αλλαγή σε περίπτωση παράτασης.

Στους τελικούς του Champions League, του Europa League αλλά και στο Super Cup οι ομάδες θα μπορούν να παίρνουν στην αποστολή 23 παίκτες (αντί 18), με τους προπονητές να έχουν έτσι, επιπλέον πέντε παίκτες στον πάγκο (12 αντί για 7).

Τέλος, μετά την φάση των ομίλων, οι ομάδες θα μπορούν να προσθέσουν τρεις παίκτες στο… ευρωπαϊκό ρόστερ τους χωρίς περιορισμούς.

Loading