Η Σφαγή του Μονάχου το 1972 «πληγώνει» το Ολυμπιακό Ιδεώδες

Μια μέρα σαν σήμερα το 1972, το Ολυμπιακό Ιδεώδες δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Έντεκα Ισραηλινοί αθλητές και συνοδοί πέφτουν νεκροί στο Ολυμπιακό Χωριό και στο αεροδρόμιο του Μονάχου, από την εισβολή Παλαιστίνιων τρομοκρατών του «Μαύρη Σεπτέμβρη».

Παράλληλα, σκοτώθηκαν ένας Γερμανός αστυνομικός και πέντε εκ των δραστών. Παρά το τραγικό γεγονός, οι διοργανωτές αποφάσισαν να συνεχισθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά από ημερήσια διακοπή. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου και παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οκτώ ένοπλοι της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εισήλθαν στο Ολυμπιακό Χωριό και συγκεκριμένα στο κτίριο της ισραηλινής αποστολής.

Εκεί σκότωσαν έναν προπονητή κι έναν αρσιβαρίστα και συνέλαβαν εννέα ομήρους. Οι τρομοκράτες ζήτησαν από τις κυβερνήσεις της τότε Δυτικής Γερμανίας και του Ισραήλ την απελευθέρωση 234 Παλαιστινίων που κρατούνταν από τους Ισραηλινούς, την αποφυλάκιση δύο Γερμανών τρομοκρατών (Αντρέας Μπάαντερ, Ούλρικε Μάινχοφ), αλλά και την ασφαλή διαφυγή τους.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading