Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με αποκλεισμό από την UEFA

Με ποινή που θα μπορούσε να είναι ακόμη και αποκλεισμός από το φετινό ή το επομενο Champions League κινδυνεύει η Μάντσεστερ Σίτι, εξαιτίας της παραβίασης του financial fair play.

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί στην περίπτωση που η UEFA επαληθεύσει τα στοιχεία τα οποία εσχάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω των αποκαλύψεων των Football Leaks.

Βάσει αυτών των δεδομένων κι εφόσον ισχύουν, το 2014 οι «πολίτες» θα έπρεπε να έχουν αποκλειστεί από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, αλλά αντ΄ αυτού τους επιβλήθηκε πρόστιμο 60 εκατ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια μειώθηκε σε 20 εκατομμύρια.

Η… νόθευση

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να είχε «νοθεύσει» τον προϋπολογισμό της με διογκωμένες επιχορηγήσεις, μία από τις οποίες μεγαλύτερη των 75 εκατ. ευρώ, που φερόταν να έχει καταβληθεί από την εκ των χορηγών της ομάδας, Etihad Airlines, αλλά στην πραγματικότητα τα χρήματα ανήκαν στον ιδιοκτήτη του συλλόγου, τον σεΐχη Μανσούρ.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαρακτήρισε σοβαρή την υπόθεση και υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Αντίθετα, η περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν, που επίσης φέρεται να έχει παραβιάσει το financial fair play, αναμένεται να αντιμετωπιστεί με πρόστιμο.

Ακόμη, περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης αναμένεται η απόφαση για τη Μίλαν, καθώς και οι Λομβαρδοί κατηγορούνται για παραβίαση των κανόνων του οικονομικού fair play, την τριετία 2014-2017.

Loading