Επική ΑΕΚ 2-1 τον Ολυμπιακό και πρόκριση στους “4”

Επική ΑΕΚ 2-1 τον Ολυμπιακό και πρόκριση στους “4”. Η ΑΕΚ έγινε η δεύτερη (χρονικά) ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επική πρόκριση της ΑΕΚ

Tις… πελατιακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια συνέχισε η ΑΕΚ. Μόλις τρεις μέρες έπειτα από το διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη, που ψαλίδισε τις πιθανότητες της ομάδας του Πειραιά για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πέταξε τους Ερυθρόλευκους έξω και από το κύπελλο, κερδίζοντάς τους στο Ολυμπιακό στάδιο 2-1 (μετά το 0-0 του πρώτου ματς), στην τρίτη τους νίκη σε τέσσερις φετινές αναμετρήσεις!

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε ένα κάποιος καλύτερο 20λεπτό και στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να γίνει συνολικά κάτι αξιοσημείωτο επί της ουσίας, η Ένωση μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και έφτασε σε προβάδισμα δύο τερμάτων με δύο παίκτες της που πέρασαν στο παιχνίδι ως αλλαγή: Ο Χριστοδουλόπουλος με απίθανη κεφαλιά στο 57′ έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα και ο Αραούχο με ένα φανταστικό προσωπικό τέρμα στο 73′ φάνηκε να καθαρίζει την πρόκριση.

Τελικά, η ΑΕΚ χρειάστηκε να περάσει ένα μικρό… χτυποκάρδι στα τελευταία λεπτά, καθώς από μια εκτέλεση κόρνερ στο 83′ ο Ταχτσίδης μείωσε για τους φιλοξενούμενους, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Κιτρινόμαυρους να ζουν ακόμη μια μεγάλη βραδιά απέναντι στον Ολυμπιακό.

Loading