Με όνειρα η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020

Του Μάκη Ιωαννίδη
Στο 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2020 μετέχει η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ιταλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει σε όμιλο έξι ομάδων, που σημαίνει ότι στο αγωνιστικό της πρόγραμμα δεν θα έχει «κενές» ημερομηνίες. Από την προκριματική φάση θα «περάσουν» οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο (20 ομάδες) και σε αυτές θα προστεθούν οι τέσσερις νικήτριες από τα play offs του Νations League.

Πρώτος αντίπαλος της Eθνικής μας είναι το Λιχτενστάιν. Πρόκειται για την πιο αδύναμη ομάδα η οποία, αν και φαντάζει ως «σάκος του μποξ», είναι πιθανό να κάνει τη ζημιά σε αρκετά παιχνίδια. Μπορεί να βρίσκεται στην 181η θέση του FIFA ranking και να ανήκει στο έκτο γκρουπ δυναμικότητας στις κληρώσεις, όμως χρειάζεται προσοχή.

Προπονητής του είναι ο Αυστριακός Ρένε Πάουριτς και στους οκτώ αγώνες που έδωσε το 2018 (με διάταξη 4-1-4-1) είχε μία νίκη (2-0 το Γιβραλτάρ) και μια ισοπαλία (2-2 με την Αρμενία που την συναντά ξανά στον όμιλο). Το 2017 είχε φέρει ισοπαλία (1-1) με την Φινλανδία σε φιλικό που είχαν δώσει οι δύο ομάδες ενώ είχε νικήσει και την Εθνική του Κατάρ με 2-1 (πάλι σε φιλικό).

Η προϊστορία είναι υπέρ της Εθνικής μας καθώς μετράμε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα δύο αφορούσαν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (με 2-0 εντός και 1-0 εκτός) αλλά κι ένα φιλικό τον Ιούνιο του 2004, όταν και είχαμε επικρατήσει εκτός έδρας με 2-0.

Η αποστολή της εθνικής μας ομάδας αποτελείται από τους: Μπάρκα, Πασχαλάκη, Βλαχοδήμο, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Ρισβάνη, Μπακάκη, Κούτρη, Βαλεριάνο, Μαυρία, Κολοβό, Σάμαρη,  Μπακασέτα, Μασούρα, Μπουχαλάκη, Ζέκα, Κουρμπέλη, Σιώπη, Μήτρογλου, Κουλούρη, Δώνη, Κολοβέτσιο

ΕΠΙΛΟΓΗ: Λογικά, η Εθνική μας, εύκολα ή δύσκολα, θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι τεράστια αποτυχία. Λογικά θα σκοράρει και 2-3 γκολ στον αγώνα. Η επιλογή που μπορεί να υπάρξει είναι: Νίκη για την Ελλάδα και OVER 2.5 ΓΚΟΛ. Μια άλλη επιλογή θα είναι να σκοράρει ο Μήτρογλου που είναι ουσιαστικά ο παίκτης που θα πάρει τις περισσότερες επιθέσεις.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Loading