Γι’ αυτό απαγόρευσε τις μετακινήσεις οπαδών ο Βασιλειάδης (vd)

Την απόφασή του, να απαγορεύσει τις μετακινήσεις των οπαδών της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αιτιολόγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο κ. Βασιλειάδης αποφάσισε όχι μόνο να απαγορεύσει τις μετακινήσεις των οπαδών των τεσσάρων ομάδων μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά και να ζητήσει την παρουσία εισαγγελικών αρχών στους εναπομείναντες αγώνες τους στη Super League.

«Διασφαλίζω την ομαλή διεξαγωγή και την προστασία των ομάδων», εξήγησε και τόνισε πως αν και ο ίδιος, ως φίλαθλος, δυσανασχετεί με αυτήν την εξέλιξη, δεν είχε άλλη λύση.

«Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε»

«Όταν χρειάζεται να πάρεις τέτοιες αποφάσεις, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος, αλλά όταν αποδεικνύεται ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, όλοι μας… Εγώ δε θα βγάλω κι εμάς έξω από τον χορό αυτό. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα αθλητικό γεγονός, οπότε δυστυχώς πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα», δήλωσε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης.

«Προσπαθώ να διασφαλίσω την ηρεμία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να προστατεύσω τις ίδιες τις ομάδες, πέρα απ’ όλα τα άλλα. Ξέρω ότι θα υπάρξει κριτική, την κατανοώ… Κι εγώ ως φίλαθλος δυσανασχετώ. Γνωρίζετε ότι η θέση μου είναι υπέρ της μετακίνησης των οπαδών, αλλά σε αυτήν τη φάση φαίνεται ότι δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Επομένως, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και κυρίως την προστασία των ομάδων μας. Αυτό νομίζω ότι και οι ίδιες οι ομάδες πρέπει να το καταλάβουν», συμπλήρωσε.

«Να το καταλάβουν οι θερμόαιμοι»

«Μέσα από αυτή την κίνηση διασφαλίζονται και οι ίδιες. Το νέο νομικό-κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ, υπό την καθοδήγηση της UEFA, είναι πολύ αυστηρό. Το είδα και τις προηγούμενες ημέρες με την τιμωρία του Ολυμπιακού. Είναι σαφές, διαυγές και αυστηρό. Επομένως, η ηρεμία είναι κάτι που ευνοεί τους πάντες. Ελπίζω να το καταλάβουν και οι θερμόαιμοι», πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναχωρεί το βράδυ της Παρασκευής (16/2) για την Κρήτη, όπου το Σάββατο (17/2) θα παρακολουθήσει δια ζώσης τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Loading