Αφιέρωμα Marca: «Αυτός είναι ο Ιβάν Σαββίδης

Την… τιμητική του έχει ο Ιβάν Σαββίδης στα ισπανικά ΜΜΕ, όχι βεβαίως για τους λόγους που ο ίδιος θα ήθελε. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, τόσο η AS, όσο και η Marca φιλοξενούν φωτογραφίες του προέδρου του ΠΑΟΚ με το πιστόλι στα σημερινά πρωτοσέλιδά τους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

«Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο ένοπλος πρόεδρος του ΠΑΟΚ;»

Μάλιστα, η Marca φιλοξενεί στην ηλεκτρονική έκδοσή της και ξεχωριστό αφιέρωμα στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τίτλο «Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο ένοπλος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης;».

«Ο Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαββίδης, πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, είναι ο άνθρωπος που, με ένα πιστόλι κρεμασμένο στη ζώνη του, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του, απείλησε τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη, μετά την ακύρωση ενός γκολ στο 90ο λεπτό, το οποίο έδινε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Όταν έβγαλε το μπουφάν του, φάνηκε η θήκη του όπλου του», γράφει αρχικά η Marca.

«Ο Σαββίδης γεννήθηκε στο 1959 στη Σάντα, στη Σοβιετική Δημοκρατία της Γεωργίας και έχει διπλή υπηκοότητα: ρωσική και ελληνική. Προτού αναλάβει τον ΠΑΟΚ, το 2012, ήταν πρόεδρος των ομάδων Rostov, SKA Rostov και Viktor Ponedelnik.  Υπήρξε πολιτικός, επιχειρηματίας και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας. Μέλος της Δούμα, με στενότατους δεσμούς με τον πρόεδρο Πούτιν. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και θεωρείται ο ισχυρότερος άνδρας της Θεσσαλονίκης», συνεχίζει το αφιέρωμα στην ισπανική εφημερίδα.

Οι επιχειρήσεις, η Ορθοδοξία και η φιλανθρωπία

«Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ υπηρέτησε στον σοβιετικό στρατό και εργάστηκε σε καπνοβιομηχανία, πριν αποκτήσει διδακτορικό στις Οικονομικές Επιστήμες και κατόπιν έγινε διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabak. Από το 2012, κατέχει τη θέση του προέδρου στην εταιρεία AgrokomGroup, η οποία είχε ιδρυθεί από τον ίδιο το 2004», συνεχίζει το άρθρο της Marca.

«Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και με εταιρείες τροφίμων, έχει στην κατοχή του και δύο ξενοδοχεία (το Μακεδονία Παλάς και το Ξενία), ΜΜΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, διευθύνει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που φέρει το όνομά του και που επενδύει στην αποκατάσταση Ορθόδοξων μνημείων και προάγει κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Επίσης, χρηματοδοτεί τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκάκι και τη Ρωσική Ομοσπονδία Μπιλιάρδου», καταλήγει το αφιέρωμα.

Loading