«Ασημένια» η Ξουλόγη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Με την Ιωάννα Ξουλόγη να εξελίσσεται σε μεγάλη πρωταγωνίστρια και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής «ΑGF Trophy» του Μπακού.

Η Ξουλόγη και ο απολογισμός

Για τις εθνικές ομάδες, που είχαν ως συνολικό απολογισμό δύο μετάλλια και επτά συμμετοχές σε τελικούς οργάνων, η διοργάνωση του Αζερμπαϊτζάν αποτέλεσε το πρώτο αγωνιστικό τεστ της χρονιάς.

Η Ιωάννα Ξουλόγη πανηγύρισε στη «Milli Gimnastika Arenasi» του Μπακού τη σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας της, κερδίζοντας το μετάλλιο που ποθούσε και διεκδικούσε εδώ και χρόνια. Η βελτιωμένη εμφάνισή της στις ασκήσεις εδάφους, της χάρισε τη 2η θέση με 12,733 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, πίσω από την Άνα Ντέρεκ (Κροατία, 13,533 β.).

Η 24χρονη Ελληνίδα εκπρόσωπος είχε τερματίσει 3η στον προκριματικό της Παρασκευής, δείχνοντας ότι αυτή τη φορά δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει το μετάλλιο που της είχε ξεφύγει οριακά στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, όταν είχε καταταγεί 4η στο ίδιο αγώνισμα.

Loading