Αρχίζει σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία

Η μεγάλη στιγμή που περίμεναν τέσσερα χρόνια εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον κόσμο έφτασε. 

Σήμερα το απόγευμα ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, με την αναμέτρηση της οικοδέσποινας με τη Σαουδική Αραβία στις 6 το απόγευμα να ανοίγει την αυλαία.

Γενικά όμως η φετινή διοργάνωση έχει αρκετές πρωτιές καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην… ανατολική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και σε… δύο ηπείρους καθώς το Σότσι και το Εκατερίνεμπουργκ, δύο από τις συνολικά 11 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι στην… ασιατική πλευρά της Ρωσίας.

«Καλωσορίζω τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και τους φιλάθλους απ’ όλο τον πλανήτη. Ελπίζω ότι όλοι μαζί θα χαρούμε σπουδαίους αγώνες και όλοι όσοι έρθουν στη Ρωσία θα αντιληφθούν τη ξεχωριστή κουλτούρα μας, τη μοναδική ιστορία μας, μαζί με τους φιλόξενους, ειλικρινείς και φιλικούς συμπατριώτες μου», είπε μεταξύ άλλων στο τηλεοπτικό του μήνυμα λίγο πριν από την σέντρα του Μουντιάλ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τι περιλαμβάνει η τελετή έναρξης

Μισή ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα Ρωσία-Σαουδική Αραβία θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης που θα είναι μικρή σε διάρκεια, εν συγκρίσει με άλλες διοργανώσεις του παρελθόντος.

Αυτή θα έχει έχει ως πρωταγωνιστές τον Βρετανό τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς με την Ρωσίδα σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα, ενώ στο πλευρό τους θα είναι και ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ρονάλντο ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει το μικρόφωνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading