Αποκλεισμός-θρίλερ για την Μαρία Σάκκαρη

Στον Β΄ γύρο Roland Garros σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη.

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα με την Κατερίνα Σινιάκοβα, η αθλήτρια από την Τσεχία (νο 42 στον κόσμο) επικράτησε με 2-1 της 23χρονης Ελληνίδας (7-6 (5), 6-7 (8), (6-3) και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του γαλλικού grand slam.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό θρίλερ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων εκείνων που τον παρακολούθησαν. Η Σάκκαρη (νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη), «αυτοκτόνησε» στο πρώτο σετ, όταν προηγήθηκε με 5-1 κι ενώ φαινόταν ότι θα έκανε άνετα το 1-0, έγινε το αντίθετο.

Η Σινιάκοβα με απανωτά break κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και μετά σε 6-6 και στο τάι μπρέικ ολοκλήρωσε την τεράστια ανατροπή (7-5).

Δραματικό ήταν και το δεύτερο σετ με τις δύο αθλήτριες να διατηρούν το σερβίς τους κι έτσι όλα κρίθηκαν ξανά στο τάι μπρέικ. Εκεί, όπου η Σινιάκοβα προηγήθηκε με 5-2 κι ενώ έδειχνε ότι θα έφτανε στη νίκη, τελικά η Σάκκαρη με εξαιρετικά χτυπήματα ισοφάρισε σε 1-1 (10-8).

Στο τρίτο σετ οι αθλήτριες βάδιζαν χέρι χέρι μέχρι το 6ο game (3-3), ωστόσο, στο 7ο η Σινιάκοβα έκανε break και έφτασε στο 6-3, πανηγυρίζοντας δικαιολογημένα μετά από περίπου 3.5 ώρες αγώνα!

Στον Γ’ γύρο η Σινιάκοβα θα αντιμετωπίσει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης Ναόμι Οσάκα, η οποία νίκησε και απέκλεισε την Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα.

Loading