Ανεξήγητες ακυρώσεις βίζας σε Αυστραλούς λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Απιαστο όνειρο κινδυνεύει να μείνει για πολλούς οπαδούς της εθνικής Αυστραλίας η προγραμματισμένη παρουσία τους στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφερε στο φως το ABC, Αυστραλοί κάτοχοι εισιτηρίων ενημερώνονται μόλις λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της διοργάνωσης μέσω email ότι η αίτηση εισόδου και παραμονής τους στη Ρωσία για τους αγώνες έχει απορριφθεί.

Έκπληξη

Το γεγονός προκαλεί, μάλιστα, ιδιαίτερη έκπληξη στους καταγγέλλοντες, καθώς φαίνεται να τους έχει ήδη αποσταλεί η κάρτα Fan ID, που λειτουργεί ως προσωρινή βίζα για τους παρευρισκόμενους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Ααρον Καμ, ο οποίος μέχρι πρότινος πίστευε ότι είχε «στο τσεπάκι του» το πολυπόθητο εισιτήριο για να δει την εθνική ομάδα της χώρας του να αγωνίζεται.

Σημειώνεται πως το ABC απηύθυνε ερώτημα σχετικά με το ζήτημα στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αυστραλία. Οι ρωσικές διπλωματικές Αρχές ζήτησαν από τους δημοσιογράφους του δικτύου να επικοινωνήσουν εκ νέου.

Από την πλευρά των αυστραλιανών Αρχών, η υπουργός Εξωτερικών Julie Bishop, αρνήθηκε να σχολιάσει, με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου να αναφέρει πως το θέμα αφορά τους διοργανωτές του τουρνουά και τη ρωσική πρεσβεία.

Loading