Αναβλήθηκε η δίκη του οπαδού του ΠΑΟΚ

Αναβολή για τις 13 Μαρτίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του 27χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ που κατηγορείται για τη ρίψη χαρτοταινίας στον προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία.

Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα αναβολής, προσκομίζοντας έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο 27χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με συμπτώματα αφυδάτωσης, συνέπεια οξείας γαστρεντερίτιδας.

Παράσταση από δικηγόρο του Γκαρθία

Εν τω μεταξύ, προς υποστήριξη των πράξεων που αποδίδονται εις βάρος του 27χρονου οπαδού, δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής από δικηγόρο για λογαριασμό του Όσκαρ Γκαρθία, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στο δικόγραφο ως μάρτυρα κατηγορίας. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε με τη σειρά του αναβολή της δίκης, προκειμένου να λάβει αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει -για δεύτερη φορά- την υπόθεση. Είχε προηγηθεί, την περασμένη Δευτέρα, η πρώτη αναβολή, την οποία ζήτησε και πήρε ο κατηγορούμενος, ως όφειλε από το νόμο.

Οι κατηγορίες

Εις βάρος του 27χρονου οπαδού ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για κατοχή και ρίψη αντικειμένου, όπως επίσης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορίες συνδέονται με τον Αθλητικό Νόμο και είναι στην επιβαρυντική τους μορφή, καθώς πρόκειται για άτομο που χαρακτηρίζεται ως “ιδιαίτερα επικίνδυνο”, λόγω του ποινικού του παρελθόντος και την εμπλοκή του, σε άλλες τρεις περιπτώσεις, σε περιστατικά βίας, συνδεόμενα με την Νομοθεσία περί Αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading