Αδιέξοδο ΠΑΟΚ από το πρόωρο αντίο στην Ευρώπη

Το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού του από την Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ δεν το ήπιε μονορούφι. Αυτό έγινε σιγά- σιγά.

Απλά χθες ήταν το τελικό υπόλοιπο μιάς απογοητευτικής διαδικασίας, που ξεκίνησε με την εντός έδρας ισοπαλία (2-2) προς τον Αγιαξ, την μετέπειτα ήττα (3-2) στο Αμστερνταμ από τον πολυδιαφημισμένο αντίπαλο του, αλλά πολύ πικρότερα ήταν τα δυο τελευταία “επεισόδια” αυτού του σύντομου σίριαλ ενός ανέλπιστου αποκλεισμού ακόμα και από το Europa league για τον Ελληνα πρωταθλητή και νταμπλούχο.

Ο αποκλεισμός εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης από την θεωρητικά αδύναμη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στα δυο παιχνίδια με την οποία έγιναν λάθη, παραλείψεις και βεβιασμένες εκτιμήσεις, που έφεραν τον ιστορικό σύλλογο να χάνει τον ένα και βασικό από τους φετινούς του στόχους.

Το 1-0 της Μπρατισλάβας ήταν η απαρχή της μικρής αυτής τραγωδίας για τον ελληνικό σύλλογο. Η αγωνιστική υπεροψία με την οποία αντιμετώπισαν οι θεσσαλονικείς την πρωταθλήτρια Σλοβακίας στο πρώτο και όπως αποδείχτηκε καθοριστικό παιχνίδι, λειτούργησε καταλυτικά και το μικρό αυτό μειονέκτημα δεν κατάφερε να καλύψει ο ασπρόμαυρος σύλλογος στον χθεσινό επαναληπτικό.

Τι και αν χάθηκαν δεκάδες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους στην κατάμεστη Τούμπα; Τι και αν η Σλόβαν έχει ένα φθηνό και βεβαίως υποδεέστερο ρόστερ παικτών; Τι και αν τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού φάνηκε πως θα λειτουργούσαν σαν “μαθήματα” για τους παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Μπορεί όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ να ήταν έτοιμοι για μια νίκη πρόκρισης, όμως αυτή δεν ήρθε γιατί πολύ απλά οι Σλοβάκοι έκαναν πράξη την αξιοποίηση των λίγων ευκαιριών τους και με τα δυο γκολ που σημείωσαν, ένας σε κάθε ημίχρονο, άφησαν τον υπερόπτη αντίπαλο τους εκτός συνέχειας και έξω από τους ομίλους της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά τόσο νωρίς.

Τώρα η διαχείριση αυτού του αποκλεισμού δημιουργεί αδιέξοδο στην ομάδα και τον ίδιο τον προπονητή της, που άφησε την Μπράγκα για να συνεχίσει το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αμπέλ Φερέϊρα, ανέλαβε βεβαίως την ευθύνη του αποκλεισμού και έχει αρκετές δικαιολογίες για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτός, αλλά η κριτική και η σχετική γκρίνια άρχισαν να κάνουν μετά από πάρα πολύ καιρό την εμφάνιση τους στον περίγυρο της ομάδας. Ερτσι είναι αυτά τα πράγματα.

Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να έχεις την χρυσή συνταγή της επιτυχίας και ο νέος τεχνικός του Δικεφάλου, αντιλαμβάνεται πλέον την δυσκολία του εγχειρήματος που ανέλαβε.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο και πολύ φωταγωγημένο “μαγαζί” που δημιουργεί αναπόφευκτη και μερικές φορές ασφυκτική πίεση σε όλους όσους εργάζονται για την επιτυχία των στόχων του.

Και τώρα με τον ξαφνικό αυτό αποκλεισμό από την Ευρώπη, οι προσανατολισμοί αλλάζουν και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν θα συνεχιστεί στο διήμερο που απομένει η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και η συσπείρωση για την παραπέρα διεκδίκηση των στόχων εντός της χώρας πλέον.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading