«Έσπασαν» καρδιές στο Μάντσεστερ, επική πρόκριση Τότεναμ

Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αυτή είναι η μαγεία του Champions League, της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου. 

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση της αναμέτρησης Νάπολι – Άρσεναλ

Τα όσα συνέβησαν χθες στο Μάντσεστερ και στο παιχνίδι της Σίτι με την Τότεναμ το πιστοποιούν, μιας και διεξήχθη η πιο συναρπαστική φετινή αναμέτρηση και μία εκ των καλύτερων την τελευταία δεκαετία-τουλάχιστον- στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οι «πετεινοί» κατάφεραν να πανηγυρίσουν μία επική πρόκριση παρότι ηττήθηκαν με 4-3 έχοντας ως… κάβα και τη νίκη τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Για να συμβεί αυτό βεβαίως χρειάστηκε η… τεχνολογία και η χρήση του VAR σε δύο πολύ σημαντικές στιγμές του αγώνα.

Αρχικά στο 74′ ο τούρκος διαιτητής Τσακίρ μετά τη χρήση του βίντεο κατακύρωσε το γκολ του Γιορέντε για το 4-3 και στις καθυστερήσεις με τον ίδιο τρόπο ακύρωσε το τέρμα του Στέρλινγκ.

Το σκορ του… τρελού αυτού αγώνα άνοιξε στο 4ο λεπτό ο Στέρλινγκ, ο Σον με γκολ στο 7′ και 9′ έδωσε προβάδισμα στην Τότεναμ, για να το… γυρίσει το σκορ εκ νέου ο Γουανιάμα με αυτογκόλ στο 11′ και ο Στέρλινγκ στο 23′.

Το 4-2 είχε πετύχει ο Αγουέρο με εκπληκτικό σουτ από πλάγια δεξιά στο 59΄.

Στα ημιτελικά η ομάδα του Ποκετίνο θα αναμετρηθεί με τον Αγιαξ.

«Περίπατος» της Λίβερπουλ

Στον άλλο ημιτελικό παρά το γεγονός πως η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς και είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο από τη στιγμή που ο Μανέ άνοιξε το σκορ (με την βοήθεια του VAR και την ασίστ του Σαλάχ).

Η Λίβερπουλ με τον Σαλάχ (65’), Φιρμίνο (77’) και Φαν Ντάικ (84’) έφτασε σε ευρεία νίκη με 4-1 στο «Ντραγκάο» και πέρασε στα ημιτελικά, συμπληρώνοντας δύο νίκες απέναντι στους Πορτογάλους (2-0 η πρώτη).

Στα ημιτελικά αντίπαλός της θα είναι η Μπαρτσελόνα.

Loading