Στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» επιστρέφει ο Άρης

Το τέλος μίας δύσκολης -διοικητικά και αγωνιστικά- περιόδου για τον Άρη σηματοδότησε η επιστροφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην επάνοδό τους στη Super League, οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν μία αξιόλογη πορεία και τερμάτισαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Του Γιάννη Χαβιανίδη

Πλέον, το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το βήμα παραπάνω, τουτέστιν μία καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα, η διάκριση στο κύπελλο Ελλάδος και η επιστροφή στους ομίλους του Europa League.

Ήρθε ο Ιντέγε, έφυγε ο Σιώπης

Στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει, σε μεγάλο βαθμό, το βασικό κορμό του. Πλήγμα, ωστόσο, αποτέλεσε η αποχώρηση του Μανώλη Σιώπη, ο οποίος μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Αλάνιασπορ.

Η αποχώρηση του διεθνούς αμυντικού μέσου άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό, το οποίο φάνηκε και στα φιλικά προετοιμασίας των «κιτρίνων». Το κενό αυτό θα προσπαθήσει να καλύψει ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος Λούκας Σάσα, ο οποίος, ωστόσο, εντάχθηκε στην ομάδα στα μισά της προετοιμασίας.

Πέραν του 29χρονου αμυντικού μέσου, οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν τον -γνωστό από τη θητεία του στον Ολυμπιακό- επιθετικό Μπράουν Ιντέγε, τον Ολλανδό εξτρέμ Λέριν Ντουάρτε, τον ακραίο μπακ Ντάνιελ Σούντγκρεν και τον 21χρονο Αυστριακό τερματοφύλακα Έμαν.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν τα πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας, γνωρίζοντας βαριές ήττες από τη Φορτούνα Σίταρντ (5-1), τη Γάνδη (3-0) και την Αϊντχόφεν (3-0). Πάντως, στην πρόβα τζενεράλε, μία εβδομάδα πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ, ο Άρης κίνησε 2-1 τον Ατρόμητο, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο δρόμο του Άρη η ΑΕΛ Λεμεσού

Το πρώτο εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει ο Άρης στο Europa League είναι η ΑΕΛ Λεμεσού, μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Κύπρου, η οποία ιδρύθηκε το 1930. Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΛ βρίσκεται σε άνοδο, ενώ το τέλος της περσινής σεζόν τη βρήκε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου Κύπρου μετά από 30 χρόνια.

Συνολικά, η ομάδα της Λεμεσού έχει στο παλμαρέ της οκτώ πρωταθλήματα, με τελευταίο εκείνο του 2012, επτά κύπελλα και τέσσερα Super Cup. Η κυπριακή ομάδα, πάντως, αντιμετωπίζει οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν σε περικοπή του μπάτζετ.

Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες από την περσινή ομάδα και η οικονομική στενότητα δυσχέρανε σημαντικά την προσπάθεια αναπλήρωσης των κενών τους. Μάλιστα, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ντούσαν Κερκέζ, έχρισε φαβορί για την πρόκριση τον Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κυπριακή ομάδα πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στη Βουλγαρία. Εκεί παρέμεινε έως τις 23 Ιουλίου, όταν και μετέβη στη Θεσσαλονίκη, για τον πρώτο αγώνα με τους «κίτρινους».

Στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» επιστρέφει ο Άρης

Στη μάχη της Ευρώπης και ο Ατρόμητος

Την Πέμπτη (25/7), ξεκινά και το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ατρομήτου, με αντίπαλο την Ντουνάισκα. Η ομάδα του Περιστερίου έχασε παίκτες – κλειδιά της περσινής σεζόν, όπως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης, ο βασικός κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Χατζηισαΐας και ο Μπρούνο.

Στον αντίποδα, αποκτήθηκαν οι Απόστολος Βέλλιος, Πέτρος Γιακουμάκης, Χάρης Χαρίσης, Δημήτρης Γούτας, Ταλ Καχίλα και Φάρλεϊ Ρόσα.

Ο Ατρόμητος ξεκινά τη σεζόν με νέο τεχνικό, καθώς ο Νταμίρ Κάναντι αποχώρησε έπειτα από μία διετία. Τα καθήκοντά του ανέλαβε ο Γιάννης Αναστασίου.

Η ομάδα του Περιστερίου δεν τα πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας, δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται ακόμη στα επίπεδα ετοιμότητας που θα ήθελε ο προπονητής του.

άρηςΆρης

Διαβάστε ακόμη: Με Λάρσον για σκορ πρόκρισης

Loading