Άλωσε το «Emirates» η Μάντσεστερ Σίτι! (vd)

Με το… καλημέρα άλωσε το «Emirates» η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε εύκολα με 0-2 την Άρσεναλ και έδειξε ότι είναι παρών και στη φετινή μάχη για το πρωτάθλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=pk56IB5QD30

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στο «Emirates», για την πρώτη αγωνιστική της Premier League απέναντι στη νέα Άρσεναλ των Ουνάι Έμερι και Σωκράτη Παπασταθόπουλου και δεν είχε όρεξη για… αστεία.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έκλεισε στα καρέ της την Άρσεναλ, ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των «Πολιτών», είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8′ όταν πέρασε τους Μπεγερίν, Μουστάφι και Γκεντουζί βρέθηκε απέναντι στον Τσεχ, όμως ο Τσέχος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «Κανονιέρηδες» την πρώτη φορά που πάτησαν με αξιώσεις την περιοχή της Σίτι στο 12′, ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Μεντί στον Ράμσεϊ όμως ο Όλιβερ δεν υπέδειξε κάτι και στη συνέχεια η σέντρα του Μικιταριάν, δεν ανησύχησε τον Έντερσον.

Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ στο 15′ μετά από συνεργασία των Μεντί και Στέρλινγκ ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, με… βολίδα έδωσε προβάδισμα στους πρωταθλητές μέσα στο «Emirates». Η Άρσεναλ λίγο έλειψε να απαντήσει στο 21ο λεπτό, με τον Ισπανό μπακ της Έκτορ Μπεγερίν να κάνει ωραία τρίπλα και να μπαίνει στην περιοχή όμως ο Βραζιλιάνος πορτιέρο των «Πολιτών», σταμάτησε εύκολα το σουτ του.

Στο 28΄ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε μια… ανάσα από το 2-0 όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα εκτέλεσε φάουλ με τον Τσεχ να μην διώχνει σωστά, όμως ο Λαπόρτ πλάσαρε πάνω του και έχασε μεγάλη ευκαιρία να… καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη.

Στο 33ο λεπτό η Άρσεναλ θα μπορούσε να κάνει το 1-1 όμως ο Μικιταριάν, καθυστέρησε πολύ και έχασε την μπάλα από τον εξαιρετικό Στόουνς με το 1-0 υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Loading