«Άλωσε» την Ουγγαρία η ΑΕΚ, 2-1 τη Βίντι και άλμα πρόκρισης με ρεκόρ αήττητου σερί

Πτήση πρόκρισης στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η ΑΕΚ, που “έσπασε” το ρεκόρ, μένοντας αήττητη για 13 σερί ματς στην Ευρώπη. Η Ένωση είχε την ουσία, κέρδισε 2-1 τη Βίντι στο “σπίτι” της και, με στοιχειώδη διαχείριση στο ΟΑΚΑ με τους Ούγγρους, θα τσεκάρει το εισιτήριο εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι “κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν στη Βουδαπέστη με τον Κλωναρίδη στο 35′, ενώ το 0-2 του Μπακασέτα στο 49′ έφερε πολύ κοντά στην πρόκριση την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Κλειδί η αποβολή

Στο 22´ έγινε η φάση που σημάδεψε και έκρινε εν πολλοίς την τύχη της αναμέτρησης. Ο Χούστι πάτησε με τις τάπες τον Μπακασέτα και ο Ιταλός ρέφερι Ρόκι έβγαλε την απευθείας κόκκινη στον παίκτη των γηπεδούχων.

Μετά το 0-2, αποβλήθηκε παίκτης και της ΑΕΚ. Στο 53´ αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, όταν ο Μπακασέτας σε φάση-καρμπόν πάτησε τον Νεγκό με τις τάπες και επίσης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στο 68´ ο Λάζοβιτς με σουτ μείωσε στο τελικό 1-2 για τη Βιντεότον. Οι δυο ομάδες, που δίνουν ραντεβού στην Αθήνα, είχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Μπάρκα να είναι σε καλή μέρα.

ΒΙΝΤΙ: Κόβασιτς, Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Χάτζιτς, Χούστι, Κόβατς, Νεγκό, Νικόλοφ (54′ Σκέποβιτς), Στοπίρα, Γιουχαζ

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66′ Αλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (81′ Λόπεζ), Μάνταλος, Λιβάια (86′ Πόνσε).

Πηγή: arenafm.gr

Loading