Στηρίζει το συλλαλητήριο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τη στήριξή της στο επικείμενο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας εξέφρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ζητά επίλυση του ζητήματος με τρόπο που «δε θα προκαλεί την κοινωνία» και όχι «εις βάρος της εθνικής συνείδησης των πολιτών της Μακεδονίας».

«Ο ΠΑΟΚ, ως το μεγαλύτερο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, γεννημένος από ανθρώπους που υπέφεραν και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από τις εξελίξεις», αναφέρει αρχικά η σχετική ανακοίνωση.

«Όχι λύση σε βάρος της εθνικής συνείδησης»

Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική. Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος.

Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα για την επίλυση ενός εθνικού θέματος, όχι όμως εις βάρος της εθνικής συνείδησης των πολιτών της Μακεδονίας. Οποιαδήποτε λύση που δεν θα προκαλεί την κοινωνία και που θα συντελεί στην ισχυροποίηση τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και ολόκληρης της χώρας είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς παραχάραξη της πραγματικότητας και της ιστορίας.

Ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής (21.01), σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ ενώνει τη φωνή της με τους εκατομμύρια που έχουν την ίδια άποψη».

Loading