«ΤΟ ΖΕΠΕΛΙΝ»: Το δεύτερο επεισόδιο των επετειακών podcasts της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς των επετειακών podcasts «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» από τον Διονύση Σαββόπουλο.

Το επεισόδιο με τίτλο «ΤΟ ΖΕΠΕΛΙΝ» – Τραγούδια 1900-1930» είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και μπορείτε αν το ακούσετε πατώντας εδω.

Με καντάδες, οπερέτες, τραγούδια της Θράκης και της Σμύρνης, ρεμπέτικα της Αμερικής κ.α., ο Διονύσης Σαββόπουλος μας μεταφέρει, μέσα από τις συναρπαστικές αφηγήσεις του, στις αρχές του 20ου αιώνα, στο Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στο Διχασμό, στην καταστροφή και τη φωτιά της Σμύρνης και στην αυγή του καινούριου ελληνικού κόσμου.

Για τα podcasts, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με το μουσικολόγο καθηγητή κ. Λάμπρο Λιάβα, το δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή κ. Γιώργο Κοντογιάννη και το ζωγράφο κ. Αλέξη Κυριτσόπουλο.

Η παραπάνω δράση είναι μία προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες και το Νομισματικό της Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 14 συλλεκτικά νομίσματα που διατίθενται μέσω του ειδικού e-shop στο shop.greece2021.gr.

 Δείτε επίσης: Εκεί που η τέχνη σωπαίνει… το Stand Up μιλάει με πράξεις

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading