Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας άλλαξε την εντολή του λαού με παχυλά ανταλλάγματα»

Στην τηλεόραση του ATLAS TV και τους «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» μίλησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Πλεύσης των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για το δημοψήφισμα που είχε λάβει χώρα στην Ελλάδα πριν έξι χρόνια τονίζοντας ότι είναι μέρα ορόσημο καθώς ο λαός μας σήκωσε ανάστημα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφορικά με το δημοψήφισμα τόνισε ότι: «Η κωλοτούμπα έγινε από τον κ. Τσίπρα στις 13 Ιουλίου. Σήμερα (5/5) συμπληρώνονται έξι χρόνια από το «ΟΧΙ» που είπε το 62% του Ελληνικού λαού, ας μην φορτώσουμε στον λαό μας τις κυβιστήσεις του κ. Τσίπρα γιατί πραγματικά αυτή η μέρα (της 5ης Ιουλίου), ήταν μια μέρα πολύ σημαντική και για τον Ελληνικό Λαό και για την δημοκρατία, ήταν άλλωστε το πρώτο και το μοναδικό δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα από το 1975.

Το γεγονός ότι η Λαϊκή εντολή – ετυμηγορία όχι απλώς καταπατήθηκε αλλά προδόθηκε με τον χειρότερο τρόπο, δεν αλλάζει το μεγαλείο της Λαϊκής εντολής στις συνθήκες που δόθηκε και την ιστορική παρακαταθήκη, η οποία η δική μου άποψη είναι ότι δεν εξαϋλώνεται και δεν παραγράφεται».

Στην ερώτηση του κ. Οραΐλογλου για το τι εννοεί η κ. Κωνσταντοπούλου με την δήλωση που έκανε για προσωπικά οφέλη τόνισε ότι: «Είναι η πεποίθηση μου ότι οι τότε κυβερνώντες, ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτό, έκαναν μια συνειδητή επιλογή να ανταλλάξουν την εμπιστοσύνη και τον ψήφο του Ελληνικού Λαού με τις διαβεβαιώσεις των δανειστών ότι θα είχαν την ανοχή και την συνενοχή τους.

Βασικά και με παχυλά ανταλλάγματα που δεν είναι μόνο οι αποζημιώσεις θεσμικών προσώπων, βουλευτών και υπουργών αλλά και όσα παρακολουθήσει άναυδοι πολλοί από εμάς, για τον χορό εκατομμυρίων και δεκάδων δισεκατομμυρίων που γινόταν επί διακυβέρνησης Τσίπρα τόσο σε συνεννόηση με επιχειρηματίες όσο και σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Δείτε επίσης: Aλ. Τσίπρας: «Ο κόσμος δε μπορεί να προχωρήσει μπροστά, αν συνεχίσει στο ίδιο μοντέλο»

Loading