Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή πραγματοπίησαν συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών».

Το δημοσίευμα του Υπουργείου ανέφερε ότι η κ. Κεραμέως, μεταξύ άλλων, «παρουσίασε στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων τη μεγαλύτερη αυτονομία της σχολικής μονάδας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς […] την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών […] και τις δομές εκπαίδευσης, για την περαιτέρω συμβολή τους στην αποτελεσματική υποστήριξη του σχολείου».

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώθηκε ότι«στις ρυθμίσεις που αφορούν στο Πολλαπλό Βιβλίο, την αποκέντρωση και ευελιξία της διαδικασίας έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερευνών και πρακτικής άσκησης, την ενίσχυση του ρόλου του διευθυντή/της διευθύντριας της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης στο σχολείο, στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών μέσα από την αξιολόγησή τους, η οποία θα συνδέεται άρρηκτα με την επιμόρφωση, στην ίδρυση δομών εκπαίδευσης με αμιγώς παιδαγωγικό χαρακτήρα, καθώς και στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης».

Δείτε επίσης: Νίκη Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή για την αυριανή 24ωρη απεργία – Σκοπός η διασφάλιση των Πανελλαδικών

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading