ΥΠΕΞ: “Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και την Γάζα”

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται στην επίσημη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ.

Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και την Γάζα, η οποία ευελπιστούμε ότι θα επιτρέψει την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή“, τονίζεται αρχικά.

Και συμπληρώνεται: “Η Ελλάδα, χώρα ευρωπαϊκή και παράλληλα χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τα κράτη της περιοχής συνεισφέρει ενεργά στην προώθηση των σχέσεων φιλίας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, μέσω των συνεχών διμερών επαφών με όλες τις πλευρές, καθώς και των πολυμερών σχημάτων στα οποία συμμετέχει“.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται το εξής: “Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην επίτευξη της εκεχειρίας“.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με αποστολή βοήθειας για την περίθαλψη των τραυματιών από τη Γάζα.

Δείτε επίσης: Μεσανατολικό: Είναι επίσημο – Κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Loading