Βουτιά Τσίπρα στα νάματα της καραμανλικής ΝΔ

«Δεν φοβάμαι τις εκλογές, θεωρώ, όμως, και γι’ αυτό δεν τις ζητάω, πως ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει η πανδημία, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχουµε δεύτερο κύμα, δεν µπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις που θα επιφέρουν ακόμα µεγαλύτερη ανασφάλεια.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Εγώ δεν έχω ούτε κάτι να φοβηθώ ούτε κάτι να αποδείξω».

Με την απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής και στον Αλέξη Παπαχελά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίστηκε για μια ακόμα φορά από την αρχική του θέση για μη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σημειώνουν στο Politic πως αποδέκτης αυτής της αναφοράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν τόσο ο πρωθυπουργός όσο το εσωκομματικό του ακροατήριο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αναφορά του πως το στοίχηµα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην επανέλθει στην κυβέρνηση ως κόμμα διαµαρτυρίας, αλλά ως δύναμη δηµιουργίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα Τετάρτη μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο περνά ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο λεπτομερειακός για τη μορφή που θέλει να λάβει ο μετασχηματισμός του κόμματός του.

Δεν είναι τυχαίο πως στην ίδια συνέντευξη μίλησε ακόμα και για κοινωνικό φιλελευθερισμό, παραπέμποντας στα ιδεολογικά νάματα της καραμανλικής ΝΔ.

Καθιερώνεται το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, αναγνωρίζει ότι τόσο η κοινωνία όσο κι ο ίδιος έχουν περάσει τη φάση της ριζοσπαστικοποίησης και τώρα επιθυμεί να διεμβολίσει το μετριοπαθές Κέντρο.

Σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία (φαίνεται πως καθιερώνεται αυτή η προσθήκη στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ) που θα συνεδριάσει σε ένα από τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.

Loading