Βουλή: Στους 120 αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών με ταυτόχρονη φυσική παρουσία στην Ολομέλεια

Περισσότεροι βουλευτές θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν διά ζώσης τις εργασίες της Βουλής, στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά και στις υπόλοιπες αίθουσες, όπου λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας αυξάνεται στους 120, ακολουθώντας τη γενική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως διευκρίνισε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, όπως και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Πιο ειδικά, πάνω από 200 βουλευτές έλαβαν ήδη την πρώτη δόση, ενώ πάνω από 150 έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Παρόλα αυτά, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε ότι «το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω» και συμπλήρωσε πως διατηρείται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για βουλευτές οι οποίοι π.χ. βρίσκονται σε καραντίνα.

Δείτε επίσης: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Δώρισε 120 ειδικές μπάλες ποδοσφαίρου σε 35 σχολεία που φοιτούν τυφλά παιδιά

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading