Βόμβα ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης ήξερε για το κύκλωμα διαφθοράς»

«Τελικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ να βγάζουν διαρροές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με τις νέες καταγγελίες μίζας 2,6 εκατομμυρίων ευρώ στον Αντώνη Σαμαρά, μέσω του Σταύρου Παπασταύρου», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πληροφορείται το Politic.

«Και είναι σε απόγνωση όχι μόνο γιατί δεν πολυθέλει να υπερασπιστεί τον κ. Σαμάρα, αλλά γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιήσει.

Και παράλληλα τον αναγκάζει να υιοθετεί άθλιες παρακρατικές πρακτικές παράνομων καταγραφών και επιχειρήματα τόσο αστεία που ούτε ένα μικρό παιδί θα μπορούσαν να πείσουν», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, απαντώντας στη ΝΔ που από χθες Κυριακή μιλά για παρακράτος και σήμερα εσχάτως και για δήθεν παραδικαστικό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τη να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Συγκεκριμένα, πάντοτε κατά την Κουμουνδούρου:

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος διαφθοράς:

– Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η υπόθεση να πάει στη Δικαιοσύνη και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο.

– Η υπόθεση αυτή δεν έγινε τότε γνωστή μόνο στον πρωθυπουργό, αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε.

– Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως από την αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή.

Γιατί άραγε; Μηπως γιατί τελούσε και τέλει υπό τη προστασία αυτών που σήμερα κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει την κυβέρνηση;

– Σε ό,τι δε αφορά το διά ταύτα και το αν η τότε κυβέρνηση πήρε τα μέτρα της, δεν έχει κανείς παρά να δει την τύχη των φερόμενων ως  εμπλεκομένων αξιωματικών της Αστυνομίας.

Αυτό ήταν λοιπόν το παρακράτος;

Που έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο;

Που οδήγησε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και ταυτόχρονα επισήμως ενημέρωνε την τότε αντιπολίτευση;

Σε ό,τι δε αφορά την εξέλιξη της προανακριτικής και τους ισχυρισμούς Μυωνή:

– Αφού αποδείχθηκαν έωλες οι κατηγορίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis,

– αφού δεν βρέθηκε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξει κατηγορητήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο,

– αφού αποκαλύφθηκε ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας του κ. Παπαγγελόπουλου και πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου, δεν είναι η πιο αξιόπιστος μάρτυρας, δεδομένου ότι ο σύζυγός της φέρεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο με 1,7 εκατομμύριο ευρώ μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων σε φαρμακευτικές, μεταξύ των οποίων και της Novartis,

– αφού τέλος προχθές διαβιβάστηκε στη δικογραφία κατάθεση μάρτυρα που εμπεριέχει το σχεδιάγραμμα της μίζας, που περιγράφει το περίπλοκο δίκτυο εταιρειών και ανθρώπων που ήρθε στο προσκήνιο με την υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ, και έχει σε περίοπτη θέση τον κ. Σαμάρα στον όποιον φέρεται να καταλήγουν 2,6 εκ. ευρώ,

η ΝΔ τελικά αποφάσισε να ρίξει τον αντιπερισπασμό του κ. Μυωνή.

Μόνο που είναι άνθρακες ο θησαυρός.

Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό, αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο Τύπου της ΝΔ.

«Όμηρος Σαμαρά»

«Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης από την ομηρία Σαμάρα.

Κατανοούμε και την απαίτηση του τελευταίου να τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως συνηθίζει να λέει, στις τελευταίες αποκαλύψεις.

Η πολιτική ζωή του τόπου όμως δεν μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών.

Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος», τονίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, ως υστερόγραφο, σημειώνουν πως ακόμα περιμένουν τη λίστα με τα 20 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ της επιλογής του Μαξίμου χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο εργαζομένων και χωρίς ίχνος διαφάνειας.

«Θα απαντήσει ποτέ ο κ. Μητσοτάκης ή θα κάνει αντιπερισπασμούς μέχρι να αφαιρέσουν τα ανύπαρκτα σάιτ φίλων και κουμπάρων τους, στα οποία έχουν ήδη εδώ και μήνες στείλει εντολές διαφήμισης, μήπως και εξαφανίσουν τις ευθύνες του κ. Πέτσα»;

Γ.Σ.

Loading