«Βολές» Αχτσιόγλου σε ΝΔ για τη νέα ΠΝΠ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η κ. Αχτσιόγλου κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι όπως το 2012-2014.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Βρούτσης, χωρίς να έχει πει τίποτα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, με άρθρο της νέας ΠΝΠ ακύρωσε την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και τον παγώνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Δηλαδή, για δύο χρόνια μετά την αύξηση που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019, η ΝΔ καθηλώνει τον κατώτατο μισθό, μειώνοντας ουσιαστικά το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς να είναι βέβαιο ότι και μετά τον Ιανουάριο του 2021 θα προχωρήσει σε αύξησή του.

Την ίδια στιγμή: παρατείνεται το καθεστώς της αναστολής συμβάσεων εργασίας συνοδευόμενο με ανεξέλεγκτες απολύσεις μετά το τέλος του, παγιώνεται και επεκτείνεται το νέο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με μειώσεις μισθών στο 50% και μονιμοποιείται η ελαστικοποίηση των ωραρίων, η απουσία ελέγχου τους και η μη δήλωση των υπερωριών».

Δείτε επίσης: Μόσιαλος: «Να αποφευχθεί η Θεία Κοινωνία μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο»

Loading