Βενιζέλος για Τσίπρα: «Ο κατήφορος δεν έχει τέλος»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πορίσματος για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Με μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε όσα ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε μία αντιπαραβολή της στάσης που κρατούσε το ΚΙΝΑΛ στα εθνικά θέματα, όταν στη διακυβέρνηση της χώρας βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Βενιζέλος για τον κ. Τσίπρα:

«Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Ο κ. Τσίπρας έλαβε το λόγο στο αρχικό στάδιο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση της προκαταρκτικής επιτροπής να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνεργοί του στο Ειδικό Δικαστήριο και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε απροκάλυπτα και ωμά, το εξής:

Αν η Κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα εθνικής πολιτικής και ενόψει της προκλητικής, επιθετικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, πρέπει να εγκαταλειφθεί η διαδικασία διερεύνησης της σκευωρίας Νοβάρτις και του παραδικαστικού κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην υπόθεση Μιωνή.

Πρέπει να αγνοηθούν οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα, να μη δοθεί συνέχεια στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Μάτι και γενικώς να σταματήσει κάθε  πολιτική, δημοσιογραφική και δικαστική διερεύνηση των θεσμικών παρεκτροπών της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δήλωσε μάλιστα ότι θα τοποθετηθεί ως προς το αντικείμενο της σημερινής διαδικασίας αφού ακούσει την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στην πρότασή του για τους όρους υπό τους οποίους μπορεί να διασφαλισθεί η εθνική ενότητα !

Προφανώς δεν θυμάται ο κ. Τσίπρας ότι την περίοδο της κυβέρνησής του  κάποιοι έδιναν πάντα τον τόνο της ευθύνης και της ενότητας σε όλα τα μεγάλα εθνικά  θέματα παρότι ήσαν πάντα στο στόχαστρο της ανελέητης συκοφαντίας των κυβερνώντων  και  μιας  διαρκούς απόπειρας «δολοφονίας  χαρακτήρων». 

Πρέπει έστω  τώρα να μάθει ότι μόνο σταθερό  θεμέλιο της εθνικής ενότητας είναι ο σεβασμός της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και η τήρηση του εθνικού καθήκοντος αλήθειας».

Η ανάρτησή του:

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Ο κ. Τσίπρας έλαβε το λόγο στο αρχικό στάδιο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για την…

Gepostet von Evaggelos Venizelos am Mittwoch, 22. Juli 2020

Δείτε ακόμη:
Χαμός στη Βουλή: Ένταση, χειρονομίες και απρεπείς εκφράσεις (vd)

Loading