«Βάζεις τη σημαία; Υπερασπίσου την με το αίμα σου!»

Την αντίθεσή του με την πρωτοβουλία των νεαρών να τοποθετήσουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «παραλήρημα» την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, ενώ κάλεσε όλα τα κόμμα να διαμορφώσουν μία κοινή εθνική θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Η δήλωση Καμμένου για το περιστατικό με τη σημαία

«Ο όρκος που δίνουν οι Έλληνες αξιωματικοί είναι να φυλάττουν μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους την πατρίδα και αυτό πράττουν. Εκείνος όμως που παίρνει τη σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει, θα πρέπει και να την υπερασπιστεί ή να ενημερώσει για την ενέργειά του. Θα πρέπει να την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι τέλους», δήλωσε για το περιστατικό με τη σημαία και πρόσθεσε:

Οι προβλεπόμενες σημαίες εκεί που πρέπει να μπουν έχουν μπει και τις υπερασπίζονται με όλες τις δυνάμεις τους στρατός, έθνος και πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης, οι διεθνείς συνθήκες περιγράφουν τα νησιά και η Τουρκία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λοζάνης».

«Αναγκαία η διαμόρφωση εθνικής θέσης»

«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και φιλοσοφίες, όμως η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν προκαλείται η πατρίδα είναι αναγκαία. Η Ελλάδα έχοντας με το μέρος της το δίκαιο μπορεί να το κερδίσει όταν είναι ενωμένη», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου για την επικύρωση στρατιωτικής συνεργασίας με την Ιορδανία και του Μνημονίου Κατανόησης για το Διεθνές Σχολείο του SHAPE.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για τη χάραξη της εθνικής γραμμής, ενώ για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αρμόδιος είναι ο υπουργός Εξωτερικών, ζητώντας ταυτόχρονα από όλους να επικυρώσουν την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Αυτή τη θέση του ΥΠΕΞ που απαντά στην τουρκική προκλητικότητα και που είναι εθνική θέση και κάνει σαφές ότι η ελληνική κυριαρχία είναι σαφής και ξεκάθαρη από τις διεθνείς συνθήκες σας καλώ να την επικυρώσουμε για να σταλεί ένα μήνυμα ισχυρό εθνικής γραμμής προς τα έξω».

«Ήρωας σε ακήρυχτο πόλεμο» ο Μπαλταδώρος

Ο Πάνος Καμμένος συμφώνησε και με τη δήλωση του Φώτη Κουβέλη περί ακήρυχτου πολέμου, λέγοντας ότι αυτή «έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του» και προσθέτοντας:

«Ήρωας σε ακήρυχτο πόλεμο έπεσε. Ο ψυχολογικός πόλεμος της Τουρκίας δεν θα πρέπει να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες. Είμαστε μια ασφαλής χώρα που βγαίνει από την οικονομική κρίση και ο ψυχολογικός πόλεμος που γίνεται για να πληγεί δεν πρέπει να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τουρκικό σίριαλ και πως δεν θα πρέπει ελληνικά μέσα ενημέρωσης, καλοπροαίρετα -όπως είπε- να μεταφέρουν ως πραγματική είδηση ψευδή σενάρια και ειδήσεις που δεν υπήρξαν ποτέ.

«Πολλοί όμηροι στην Τουρκία»

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Καμένος ευχήθηκε να είχε διαψευστεί για τις δηλώσεις του ότι είναι όμηροι και προσέθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει μόνο αυτούς όμηρους, αλλά και πολλούς άλλους, ανάμεσα τους και Αμερικανό πολίτη που έχει καταδικαστεί σε ισόβια με διάταγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, γιατί αποδεικνύει «ότι το θέμα δεν είναι διμερές, αλλά διεθνές» και αφορά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη συνεχιζόμενη παρακράτηση δύο Ευρωπαίων πολιτών.

Όσο για τη στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η δήλωση του, που δείχνει να ακούει στωικά τον Τούρκο υπουργό σε ένα θέμα που δεν είναι διμερές αλλά διεθνές και αφορά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν είμαι εξαφανισμένος»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πάνος Καμμένος θέλησε να απαντήσει και σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι εξαφανισμένος, λέγοντας:

«Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος μου να δίνω συνεντεύξεις. Σε ευαίσθητες στιγμές θα αφήνω το λόγο σε εκείνους που έχουν την εποπτεία των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας το καθήκον μας όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο όρκος στον ελληνικό λαό».

Loading