Βασίλισσα Ελισάβετ: Εκφράζει τη συμπάθεια της προς τον υπό πίεση υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τη συμπάθεια της προς τον Βρετανό υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ – Ο υπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με απανωτές επιθέσεις από τον πρώην πολιτικό σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον ο οποίος αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε ανίκανο.

«Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω», είπε η βασίλισσα στον Τζόνσον στην αρχή της συνάντησής τους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Μάρτιο το 2020, πριν από περίπου 15 μήνες.

Στην συνέχεια η Βασίλισσα είπε «Μόλις συνομιλούσα με τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησής σας – τον φουκαρά… Πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα»

«Πηγαίνουν», απάντησε ο Τζόνσον.

Τα σχόλια της βασίλισσας Ελισάβετ έρχονται αφού ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις εναντίον του πρώην αφεντικού του και εναντίον του Χάνκοκ για την διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας έπρεπε να είχε αποπεμφθεί κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι έλεγε ψέματα σε συναντήσεις.

Ο Κάμινγκς, την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευσε φωτογραφίες με στιγμιότυπα οθόνης από προγενέστερες ανταλλαγές μηνυμάτων του ιδίου με τον πρωθυπουργό, όπως υποστήριξε, στα οποία ο Τζόνσον απαντούσε στα παράπονα για την αργή πρόοδο των προσπαθειών του Χάνκοκ, λέγοντας για τον υπουργό: «Παντελώς ανίκανος».

Δείτε επίσης: Βρετανία: Άρνηση Τζόνσον για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στους εμβολιασμένους – Αγωγή Ryanair κατά κυβέρνησης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading