Βαρβιτσιώτης: «Η Τουρκία καταπατά το διεθνές δίκαιο»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στις σημερινές δηλώσεις Ακάρ λέγοντας πως «η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο καταπατά το διεθνές δίκαιο. Οποιαδήποτε προσβολή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, θα έχει την απάντηση που πρέπει». 

«Η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις σημερινές δηλώσεις Ακάρ. «Εμείς δεν επιδιώκουμε τη στρατιωτική εμπλοκή. Η Άγκυρα, όμως, οφείλει να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε προσβολή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα έχει την απάντηση που πρέπει». 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μητσοτάκη, τόνισε ότι η Τουρκία παίζει ένα παιχνίδι που δεν είναι αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα, γιατί καταπατά τις αρχές του διεθνούς δικαίου. 

Οι κυρώσεις να αφορούν στο σύνολο της τουρκικής οικονομίας 

Σχετικά με το πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ενόψει της σημερινής και αυριανής Άτυπης Συνάντησης «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο, επισήμανε ότι θα πρέπει να αφορά στο σύνολο της τουρκικής οικονομίας και όχι κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία, όπως στην περίπτωση της Κύπρου. 

Τέλος, σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην περιοχή του Ιουνίου, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, σημείωσε ότι η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα για πρώτη φορά μετά το 1936. Έκανε ακόμη λόγο για «εικόνα γκρίνιας και μεμψιμοιρίας» με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «παρών» στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ. 

Δείτε επίσης: Καλαφάτης: Η Ελλάδα προχωρά σταδιακά στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της

Loading