Βαρτζόπουλος για Β. Μακεδονία: «Εάν δεν συμμορφωθούν δεν πρόκειται να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση από μέσα»

Μια διαφορετική διάσταση της συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Αναφερόμενος στα μνημόνια που έρχονται προς ψήφιση στη βουλή και που απορρέουν από την συμφωνία των Πρεσπών και αφορούν, την οικονομία, τον εναέριο χώρο και την επίσπευση ένταξης της χώρας στην ΕΕ, ο κ. Βαρτζόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ψηφιστούν, ξεκαθάρισε όμως πως η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών εξαρτάται από την συμμόρφωση της γείτονος.

«Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή της πορεία. Και εν πάση περιπτώσει αν δεν συμμορφωθεί, το μόνο το οποίο, λέμε στον κ. Τσίπρα θα συμβεί, είναι να εφαρμοστεί το άρθρο 8 του μνημονίου, δηλαδή η κατάργηση του», ανέφερε.

«Ακόμη και στην ίδια συνθήκη των Πρεσπών, προβλέπεται ότι στην έναρξη καθενός εκ των ενταξιακών κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της γείτονος και της Ευρωπαϊκής Ένώσεως, προηγείται η προσαρμογή του εσωτερικού δικαίου».

Ερωτηθείς για την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο κ. Βαρτζόπουλος, εκτίμησε πως αυτή η διαδικασία δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, γιατί πρόκειται για ισλαμικό καθεστώς το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει για προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο.

“Business as usual” και “real politic”, με τέτοια καθεστώτα είναι εκ του προοιμίου καταδικασμένα

«Κατά συνέπεια, μιλάμε, μιλάμε, μιλάμε, γιατί πρέπει όλοι να μιλάμε αλλά πρέπει όλοι να είμαστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μηδέν επι μηδενός μηδεν». Διαπραγματευόμεθα με την έννοια που θέλουν οι ξένοι για να μην φανούμε ότι είμεθα φανατικοί και ανυποχώρητοι, αλλά θα πρέπει όλοι μας να ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα από αυτή τη διαδικασία διότι, το τουρκικό καθεστώς δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να κάνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να πάει σε οποιαδήποτε διεθνή διαιτησία και δικαιοδοσία έστω και δικαστική. Γιατί ξέρει πως οτιδήποτε γίνει προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι κατώτερο από τους μεγαλοϊδεατισμούς του».

«Οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα είναι οι Ευρωπαίοι και μπορούν να το κάνουν με έναν και μοναδικό τρόπο. Να γονατίσουν την Τουρκική οικονομία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το μόνο ρεαλιστικό που μπορεί να γίνει στην περιοχή αν θέλει κάποιος να παρέμβει είναι να επιβληθούν ουσιαστικές οικονομικές κυρώσεις. Οικονομικές κυρώσεις δηλαδή που να έχουν σχέση με την τελωνειακή ένωση στην Τουρκία έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστικό πλήγμα στο ισλαμικό γεγονός».

Δεν υπάρχει ούτε καν συζήτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών.

«Δεν υπάρχει κανένας στη ΝΔ ούτε στέλεχος ούτε βουλευτής ο οποίος μπορεί να διανοηθεί τέτοιο πράγμα. Τζάμπα το συζητάμε. Μπορεί ο Τούρκος να λέει ότι θέλει και μπορεί εμείς για να καθόμαστε στο τραπέζι και να τον ακούμε, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα όλα αυτά να έχουν κάποιο τέλος».

Μάσκες παντού

Σχετικά με τον κορονοϊό και τους αρνητές της μάσκας, ο κ. Βαρτζόπουλος μίλησε για «μάσκες παντού», ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας πως η μάσκα είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σε συνδυασμό με τα μαζικά τεστ.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Βαρτζόπουλος στον Flash 99.4

Διαβάστε επίσης:

Τ. Θεοδωρικάκος: Πιστώθηκαν, ήδη, 4.000.000 ευρώ στον Δήμο Καρδίτσας για αποζημιώσεις στους πληγέντες

Loading