Βαρουφάκης: «Χρειαζόμαστε πολλές αντιστάσεις για να προστατέψουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο»

Σε εκδήλωση του ΜέΡΑ 25 για τους φοιτητές μίλησε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε την προστασία του δημόσιου πανεπιστημίου.

Την συζήτηση άνοιξε ο Συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 Θωμάς Αχταρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε «στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο και το πώς η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα από την κυβέρνηση, για να αποφύγει τις μαζικές φοιτητικές αντιδράσεις σε μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις».

«Όμως η φοιτητική κοινότητα κινητοποιήθηκε γιατί είναι αποφασισμένη να μην εφαρμόσει τους νόμους της κας Κεραμέως και της κυβέρνησης, που έχει ανοίξει τα πάντα μετά την πανδημία εκτός από τα πανεπιστήμια» τόνισε ο Συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες «να εντείνουν τις αντιστάσεις τους μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία» απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα. «Αν άλλαζαν το άρθρο 16 του Συντάγματος κάθε εξάμηνο θα αύξαναν τα δίδακτρα» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ανέφερε ακόμα πως «το μοντέλο που έχει η κυβέρνηση στο μυαλό της, είναι το μοντέλο του Πινοσέτ στη Χιλή, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα εκτός από τον αέρα».

Η συζήτηση με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ήταν ιδιαίτερα ζωντανή και εποικοδομητική, με αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, ιδέες, αλλά και προβληματισμούς και αγωνίες να εκφράζονται από τις νέες και τους νέους στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ η Νεολαία του ΜέΡΑ25 είχε αναρτήσει κι ένα πανό στον χώρο, που ανέγραφε: «Η κανονικότητά τους δεν χωράει τα όνειρα μας. Μαζί δημιουργούμε έναν άλλο κόσμο».

Δείτε επίσης: ΜέΡΑ 25: Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε τα κείμενα για το συνέδριο – Ο Γ. Βαρουφάκης έθεσε το κόμμα «σε θέση μάχης»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading