Β. Κόκκαλης στην Atlas TV: “Αυτή η κυβέρνηση πηγαίνει, σε πολλά θέματα, από το ένα άκρο στο άλλο” (vid)

Σε πλήθος θεμάτων της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, την οποία παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων: “Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο στο θέμα της Παιδείας, αλλά και σε άλλα θέματα, πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο. Θέλει τις επενδύσεις, αλλά παράλληλα καταστρέφει το περιβάλλον. Σε όλες τις περιοχές Natura θα μπορούν να μπουν επενδυτικά σχήματα. Έλεος…”.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να κάνει μνεία και στην… επόμενη μέρα μετά τους πολύ ισχυρούς σεισμούς στη Θεσσαλία: “Για να μην ερημώσει ένα χωριό, πρέπει ο κάτοικός του να μη φοβάται να ζει σε αυτό. Αυτό γίνεται όταν ξέρει ότι το σπίτι του δεν κινδυνεύει. Άρα, το υπουργειο Εσωτερικών πρέπει να επιδοτήσει όχι μόνο τα κατεστραμμένα σπίτια, αλλά και αυτά που κρίθηκαν με κίτρινο χρώμα”.

Η περιοχή στην οποία εκλέγεται ο κ. Κόκκαλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγροτικό τομέα κι έτσι η αναφορά στο μέλλον της αγροτικής δραστηριότητας ήταν απαραίτητη: “Αν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστική και σοβαρή χώρα θα πρέπει να κάνουμε ό,τι κάνουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ: πιστοποίηση του επαγγέλματος και κατοχύρωση. Η Ολλανδία έχει αγροτικό κλήρο έξι φορές μικρότερο από τη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, το εισόδημα του Ολλανδού αγρότη είναι επτά φορές μεγαλύτερο από το δικό μας. Άρα… ή αυτοί είναι καλύτεροι αγρότες ή εμείς κάναμε κάτι λάθος”.

“Μεγαλύτερη η ανάγκη για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο βουλευτής Λάρισας σχολίασε και τις ζυμώσεις στο χώρο της αριστεράς, που στοχεύουν σε διεύρυνση του σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ. “Τώρα είναι μεγαλύτερη η ανάγκη ώστε να διευρυνθεί αυτή η παράταξη. Είναι πολλά αυτά που μπορούν να μας κάνουν να ενωθούμε υπό τον Αλέξη Τσίπρα κόντρα σε μία ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία άνθρωποι από το χώρο του Κέντρου, της λαϊκής δεξιάς, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και είπε ότι λεμε “ναι” στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη”.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κόκκαλη στους “Απέναντι”:

Δείτε επίσης: Παπαδημούλης στην Atlas TV: “Οι αστυνομικοί πήγαν στη Νέα Σμύρνη με διάθεση να χυθεί αίμα” (vid)

Loading