Β. Κικίλιας: Επισκέφθηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στη Ρόδο – Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Φαληράκι.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα της ανάγκης, να επισπευσθεί ο εμβολιασμός, ως προϋπόθεση για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου υποδέχθηκε θερμά τον κ. Κικίλια και τον περιφερειάρχη ενω συνομίλησαν με τον κόσμο που περίμενε για να εμβολιαστεί.

Στις δηλώσεις του από το εμβολιαστικό κέντρο ο υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, ειδικά σε ένα νησί όπως η Ρόδος, εκ των περιζήτητων τουριστικών προορισμών διεθνώς.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συναδέλφους μου τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και όλους τους άρχοντες του νησιού της Ρόδου για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή. Ό,τι ζητήθηκε στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, μετά από εντολή του πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιήθηκε άμεσα για το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, για όλα τα νησιά μας με βάση το πρόγραμμα “ Γαλάζια Ελευθερία” ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Τόνισε πως μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί υπερπολλαπλάσια ο εμβολιασμός και στη Ρόδο και σε άλλα νησιά, και προσέθεσε:
«Όμως σήμερα επισκέπτομαι το νησί για ένα ιδιαίτερο λόγο. Είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, έχει τεράστιο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων. Υποδέχεται τουρίστες πέρα από τη στενή έννοια της καλοκαιρινής περιόδου και άρα όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπεύσουμε να κλείσουμε ραντεβού και να εμβολιαστούμε.

Απευθύνομαι στους επαγγελματίες ξενοδόχους, στο προσωπικό που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους στο νησί της Ρόδου, στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στους διαμένοντες στο νησί. 15-16 μήνες πλέον μέσα στην πανδημία έχουμε βιώσει το πόσο σκληρός είναι αυτός ο ιός. Θέλω να ζητήσω να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των υγειονομικών, των γιατρών, των νοσηλευτών, των ανθρώπων που έχουν δώσει τη μάχη όλους αυτούς του μήνες για να μας φροντίσουν και κατά κύριο λόγο να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνος ιός είναι αυτός για εμάς για τις οικογένειες μας για τον κοινωνικό και τον επαγγελματικό μας περίγυρο.

Ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα- πόρτα στο νησί προκειμένου να εξηγήσουμε σε όλους τι σημαίνει να προασπίσουμε τον εαυτό μας και την υγεία μας. Η Ρόδος είναι ένα ευλογημένο νησί, ένας ευλογημένος τόπος, για αυτό και από όλη την υφήλιο θέλουν να έρθουν στη Ρόδο για να κάνουν διακοπές. Αυτό, τους μήνες που έρχονται, Ιούλιο και Αύγουστο που θα ενταθεί η τουριστική κίνηση, πρέπει εμείς να το εξασφαλίσουμε και να το θωρακίσουμε.
Κάνω έκκληση ως υπουργός Υγείας σε όλους να εντείνουν την προσπάθεια. Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι ξεκινήσαμε. Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και αυτή πρέπει να είναι η στόχευσή μας».

 
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καλωσόρισε τον υπουργό Υγείας και επέστησε την προσοχή στην ατομική ευθύνη του καθενός όσον αφορά τον εμβολιασμό:

«Καλωσορίζουμε σήμερα τον Υπουργό Υγείας, σε ένα πολύ σύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο, άριστα οργανωμένο, φιλικό και φιλόξενο. Ο δρόμος πια για την ελευθερία δεν είναι στενός και δεν είναι δύσβατος. Αυτή η υποδομή, είναι η λεωφόρος για την ελευθερία μας, μια λεωφόρος που πρέπει να περάσουμε όλοι. Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω το εισόδημά μας, θέλουμε πίσω τον τουρισμό μας. Η δική μας ατομική ευθύνη και συνεισφορά σε όλον αυτόν τον αγώνα, είναι ο εμβολιασμός.

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Τώρα είναι ώρα ευθύνης, να διατηρήσουμε το δικαίωμα συμμετοχής στη ζωή που είχαμε και που χάσαμε. Θα επιστρέψουμε στην ζωή που είχαμε, μόνο μέσω της ατομικής ευθύνης. Και αυτό δεν είναι μετάθεση ευθυνών, όπως ίσως κάποιοι σπεύσουν να υποστηρίξουν. Έχουμε αναλάβει ως δημόσια διοίκηση τις ευθύνες μας, ο καθένας στο επίπεδό του αλλά και συνεργαζόμενοι όλοι μαζί- γιατί εγώ είδα πρώτη φορά την κρατική μηχανή να δουλεύει τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά.

Τώρα πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι η δική μας αντεπίθεση, αντεπίθεση της λογικής, της ωριμότητας, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Αν ξαναβρεθούμε μπροστά σε συνθήκες lockdown θα φταίμε μόνο εμείς και κανένας άλλος. Έχουμε παραγγείλει μεγάλη καμπάνια, για να μιλήσουμε στον κόσμο. Μιλάμε με τον κόσμο με όλους τους τρόπους που μπορούμε. Πρέπει να φτάσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας, σε όλους τους χώρους, να αγγίξουμε την καρδιά τους και να περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης, συνεννόησης, συνεργασίας. Είναι το μήνυμα που λέει ότι έχουμε αποφασίσει, σε αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας, να ζούμε οργανωμένα σε κοινωνίες. Δεν είμαστε μονάδες. Είμαστε ομάδες». 

Έκκληση για καθολικό εμβολιασμό έκανε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης υποστηρίζοντας πως:

«Ως απλοί στρατιώτες της προσπάθειας που καταβάλλεται για την “ Γαλάζια Ελευθερία”, και όχι ως τοπικοί άρχοντες, απευθύνω και σήμερα έκκληση στους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες για άμεσους και μαζικούς εμβολιασμούς στο νησί μας αλλά σε όλο το Νότιο Αιγαίο από την θέση του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Η απόφαση είναι δική μας. Ο χρόνος είναι λίγος. Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν και το καλύτερο εμβόλιο είναι το τώρα. Παρακαλώ τους συμπολίτες μου, να καταλάβουν, ότι το ψωμί μας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου περνά από τον άμεσο και καθολικό εμβολισμό τους». 

Στο mega μβολιαστικό κέντρο παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Γιώργος Τριάντος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης και ο Σάββας Καραταπάνης, υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ρόδου και εθελοντής ιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο.

H δημιουργία του mega εμβολιαστικoού κέντρουστο Φαληράκι ήταν πρόταση του περιφερειάρχη προς την κυβέρνηση, που έτυχε της αποδοχής του πρωθυπουργού και της άμεσης υλοποίησης μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, με στόχο να επισπευσθεί ο εμβολιασμός στο νησί της Ρόδου, ως το μεγαλύτερο νησί του Νοτίου Αιγαίου και εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας.

Σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη ακολούθησε μετά την επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο, με αποκλειστικό θέμα την επίσπευση των εμβολιασμών.

Δείτε επίσης: Β.Κικίλιας: Εμβόλια και προνόμια εμβολιασμένων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading