Τσίπρας: Φτιάχνει ομάδα για ελληνοτουρκικά-προσφυγικό

Ο Αλεξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι η στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας- χαρακτηριστικό παράδειγμα και η χθεσινή (Τετάρτη) ενωτική του παρέμβαση στο facebook- του στοιχίζει δημοσκοπικώς και σε προσωπικό επίπεδο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Αισθάνεται, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως τη δεδομένη χρονική περίοδο και με το συνέδριο του κόμματός του να καθυστερεί λόγω κοροναΐού δεν έχει και πολλά περιθώρια κινήσεων.

Συνεργάτες του, εξάλλου, αντιπαρέρχονται την κριτική πως η ριζοσπαστική Αριστερά ποτέ δεν κρατούσε πατριωτική στάση θυμίζοντας πως ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που πίστευαν ότι θα εξευμένιζαν τον Ταγίπ Ερντογάν με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα.

Υπογραμμίζουν, επίσης, πως πατριωτικό καθήκον συνιστά και η αποφυγή εθνικού διχασμού, καθώς και της κατάπτωσης σε μισαλλόδοξες πολιτικές και πρακτικές που επιστρέφουν τη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται εισηγήσεις για να συγκροτήσει μία άτυπη ομάδα η οποία θα αναλαμβάνει να δίνει στοχευμένες απαντήσεις και προτάσεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό ώστε να γίνεται περισσότερο κατανοητή η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από αυτά τα ζητήματα και να μην θολώνουν τη γενική εικόνα επιμέρους απόψεις.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να κάνει αποδεκτή αυτήν την πρόταση.

Συνέχεια με Πολάκη την Τρίτη

Σε σχέση με την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου- Novartis, η κατάθεση του Παύλου Πολάκη την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα ντεσιμπέλ, με βάση και το κλίμα που επικράτησε την Τετάρτη στην κατάθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Loading