Τσίπρας: «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι είχαμε δίκιο»

Η σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία διεξήχθη, όπως πληροφορείται το Politic, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και τα μέλη του αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναβληθεί το συνέδριο του κόμματος μέχρις ότου το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Τα μέλη του Π.Σ. αποδέχθηκαν, επίσης, θετικά την πρόταση του προέδρου για ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων με στόχο τη καλύτερη δυνατή συσπείρωση και παρουσία του κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή.

Στην εισήγησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας μετά και την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου και της μεγάλης ύφεσης που ήδη πλήττει την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχθηκε ότι η χώρα είχε ανάγκη από ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Ο ίδιος άσκησε, επίσης, κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση, να παρουσιάσει το συνολικό πολιτικό του σχέδιό για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τακτικές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου

Τέλος, αποφασίστηκε η διεξαγωγή, το επόμενο χρονικό διάστημα, διαδικτυακά του διεθνούς συνεδρίου για την αποτίμηση της εμπειρίας της αριστερής διακυβέρνησης, καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης με στόχο την έγκριση των προγραμματικών θέσεων.

Επίσης, ορίστηκε, μετά από σχετική εισήγηση του πρώην πρωθυπουργού, η τακτική λειτουργία του Π.Σ. από εδώ και στο εξής κάθε δεκαπενθήμερο.

Γ.Σ.

Loading