Τσίπρας σε αμφισβητίες: «Σε όποιον δεν του αρέσει να φύγει»

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των ανά τη χώρα περιοδειών του για την επικοινωνιακή προώθηση του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, στο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στη λογική πως η Άγκυρα μόνο απειλεί και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας, μολονότι το έχει ήδη επιχειρήσει τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η Ελλάδα απομονώνεται κι από κράτη με τα οποία έχει έρθει πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Ήδη, το Τελ Αβίβ αναζητά εναλλακτικές μετά από την άρνηση της Αθήνας για τον Interconnector Eurasia και τη δύσκολη υλοποίηση του EastMed, η Αίγυπτος φοβάται την αντίδραση της Τουρκίας για να καθορίσει ΑΟΖ με τη χώρα μας, ενώ με την Ιορδανία για πρώτη φορά σε τριμερή συνάντηση ΥΠΕΞ δεν υπήρξε κοινή δήλωση.

«Οι εποχές είναι διαφορετικές»

Σε σχέση με την αντιπολιτευτική τακτική Τσίπρα, συνεργάτες του σημειώνουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθεί να τηρεί χαμηλούς τόνους, όπως και για τη συμφωνία με Ιταλία για ΑΟΖ παρότι υπάρχουν ενστάσεις, ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο από την αντιπολίτευση που ο ίδιος άσκησε το 2010- 2015, αφού «οι εποχές είναι διαφορετικές».

Το μήνυμα, εξάλλου, στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σαφές:

«Σε όποιον δεν του αρέσει η προγραμματική αντιπολίτευση με προτάσεις μπορεί να αποχωρήσει από το κόμμα».

Loading