Τσίπρας: Απάτη Μητσοτάκη το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ως «μεγαλύτερη απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό της Βενιζέλου του οποίου βρέθηκε σήμερα κατά την επίσκεψη του στην πόλη.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο έργο πως «το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς, ένα έργο που θα ήταν ανάσα πνοής, ποιότητα ζωής και θα ολοκληρωνόταν το φθινόπωρο του 2020 με 12 στους 13 σταθμούς.

Ο σταθμός της Βενιζέλου παίρνει παράταση συνολικά ως το ’23 και βλέπουμε καθώς χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει. Και με όλους τους φόβους που έχουμε και για τα αρχαία που θα απομακρυνθούν για να επανατοποθετηθούν.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιος ο λόγος αυτής της πολιτικής απόφασης; Μία απόφαση που επαναλαμβάνω είναι εις βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης που δικαιούται να έχει ένα σύγχρονο έργο, έργο πνοής, όχι το ’24 και βλέπουμε αλλά από φέτος που θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί“.  

Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε από τον διευθυντή έργου του Μετρό, Μιλτιάδη Μπούγαλη (ο οποίος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του).

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης πάντως ο Γιάννης Μυλόπουλος σε έντονο ύφος τόνισε ότι δεν υπάρχουν μελέτες για τίποτα στο συγκεκριμένο έργο.   

Αναλυτικά ο διάλογος έχει ως εξής:

Μυλόπουλος:  Μελέτες δεν υπάρχουν, τεχνική τεκμηρίωση δεν υπάρχει, χρονοδιάγραμμα τεχνικό δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και το ’16 που ξεκινήσαμε…

Μπούγαλης: Για έναν σταθμό ο οποίος είναι πια συμβατικός εφόσον απομακρυνθούν τα αρχαία υπάρχει μια εικόνα…

Μυλόπουλος: Άλλο η εικόνα και άλλο η μελέτη. Μελέτη απόσπασης και επανατοποθέτησης δεν έχετε…

Μπούγαλης: Όχι αν μιλάμε για τα αρχαία και μόνο γι’ αυτό όχι…

Τσίπρας: Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν θα υπάρξουν κι άλλα αρχαία κάτω από τα αρχαία.

Μυλόπουλος: Το ξέρουν οι αρχαιολόγοι αυτό, είναι γνωστό…

Μπούγαλης: Στα φρεάτια πάντως στα οποία σκάψαμε δεν βρήκαμε κάτι…

Μυλόπουλος: Όπως επίσης ένα μεγάλο ερώτημα είναι κ. πρόεδρε εάν το ΣτΕ βάλει ασφαλιστικά μέτρα. Εάν σηκωθούν τα αρχαία δεν έχει νόημα να γίνει και η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άρα αν βάλει ασφαλιστικά μέτρα και σταματήσουν οι αρχαιολογικές εργασίες, αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρξει μια καθυστέρηση πρόσθετη όλων αυτών των καθυστερήσεων

Τσίπρας: Τώρα πόσους εργαζόμενους έχετε;

Μπούγαλης: Στη Βενιζέλου είναι 100 άτομα αυτή τη στιγμή που δουλεύουν

Τσίπρας: Συνολικά;

Μπούγαλης: Είναι 550 άτομα…

Τσίπρας: Δεν σταματήσατε λόγω του κορονοϊού;

Μπούγαλης: Όχι. Ειδικά εδώ δεν σταματήσαμε καθόλου. Κάπου αλλού μειώσαμε τους υπεργολάβους για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Αιφνιδιαστική η επίσκεψη Τσίπρα   

Εξ απήνης έπιασε τους εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό, ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στο αρχικό πρόγραμμα που έδωσαν οι συνεργάτες του στη δημοσιότητα επίσκεψη σε σταθμό του Μετρό δεν περιλαμβανόταν.

Όπως έγινε γνωστό δε, μόλις δέκα λεπτά πριν παρθεί η απόφαση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μόνο που έγινε, ήταν ένα τηλεφώνημα στα γραφεία της Αττικό Μετρό στην Αθήνα που ενημέρωνε τους υπεύθυνους για την επίσκεψη Τσίπρα στο σταθμό της Βενιζέλου.

Ως εκ τούτου, αυτός που…επιστρατεύθηκε για την ξενάγηση ήταν ο διευθυντής έργου του Μετρό, Μιλτιάδης Μπούγαλης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του σήμερα με αποτέλεσμα λίγες ώρες μόνο μετά τη γνωριμία του με τους εργαζόμενους στο Μετρό, να κληθεί να ξεναγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε διάφορα σημεία του έργου, καθώς τόσο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Κουρέτας λείπουν εκτός Θεσσαλονίκης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας (pics, vds)

Loading