Τσακαλώτος-Σκουρλέτης-Φίλης vs Τσίπρα

Μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα την επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον τρόπο που λειτουργούσε η ΕΡΤ κι επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την αναφορά του πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χρειάζεται Αριστερούς Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Θεωρούν πως χτυπώντας δημοσίως τον Νίκο Παππά, ο οποίος και ήταν αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στόχευε ουσιαστικώς στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παραμένει στενός συνεργάτης και με δικό του γραφείο στην Κουμουνδούρου.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, θεωρούν πως υπήρξε σκοπιμότητα και στην έμμεση δημοσιοποίηση γεύματος μετά συζύγων που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, σε ταϊλανδέζικο εστιατόριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει δεχθεί αρκετά φίλια πυρά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ θεωρείται σχεδόν αδύνατο να συνεχίσει να είναι γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από το συνέδριο στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Για την θέση του προαλείφεται ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος κρατά χαμηλό προφίλ κι ετοιμάζεται στο παρασκήνιο για τα νέα του καθήκοντα.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσακαλώτος με όσα δήλωσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη ο Στέλιος Κούλογλου έσπασε για πρώτη φορά τη δημόσια σιωπή του για το πώς βλέπει τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας τα μηνύματά του στην ηγεσία, για να λάβει την άμεση απάντηση των προεδρικών που με τη σειρά τους άφησαν αιχμές για την καλή αντιμετώπιση που έχει ο πρώην υπουργός από μέσα ενημέρωσης που αντιπολιτεύονται το ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενεργό ρόλο στην εσωκομματική αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα διεκδικεί κι ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε επιτεθεί κι εκείνος στο πρόσφατο παρελθόν στον κ. Παππά για την ΕΡΤ και ξαναχτύπησε την περασμένη εβδομάδα για το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, με αφορμή την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στα πτυχία την οποία δεν προώθησε, όπως θα έπρεπε κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κι άλλοι φοβούνται πασοκοποίηση

Οι κ.κ. Τσακαλώτος, Σκουρλέτης και Φίλης φοβούνται την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι διατεθειμένοι να αναδείξουν τις ανησυχίες τους και κατά την προσεχή- Παρασκευή και Σάββατο- συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να παραμείνει ένα αριστερό κόμμα.

Το ίδιο, μάλιστα, αναμένεται να πράξουν κι άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία έχουν κρατήσει κρυφά τα χαρτιά τους μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

 

Loading